Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android

© CIDimport

Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android

Geplaatst: 20 juni 2019 - 07:05

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:22

Redactie ID.nl

Bezitters van een Android smartphones krijgen een keuzemenu gepresenteerd voor hun browser en zoekmachine. Google is de uitrol van dit keuzescherm in Nederland gestart.

Google is de uitrol van de keuzemenu’s in Europa gestart omdat het in de clinch ligt met de EU. Google wordt van machtsmisbruik beschuldigd omdat het zijn eigen diensten verbindt aan het Android-besturingssysteem.

Sommige Android-gebruikers hebben intussen al twee keuzemenu’s voorbij zien komen. De eerste betreft de standaardbrowser. Google’s eigen Chrome browser blijft geïnstalleerd op Androids uiteraard zijn eigen Chrome-browser aan Android. Het keuzemenu geeft echter opties om extra browsers te installeren. Na de installatie krijg je de mogelijkheid de standaardbrowser te kiezen bij het openen van weblinks.

Het browserkeuzemenu biedt naast Chrome ook de optie om te kiezen voor de Brave Browser, Microsoft’s Edge, UC Browser en Firefox.

Het browserkeuzemenu doet erg denken aan het keuzescherm dat Microsoft toonde aan Windows-gebruikers. Microsoft werd eveneens door de EU hiertoe gedwongen na beschuldigingen van machtsmisbruik met Windows en Internet Explorer.

Zoekmachine-keuzescherm

Naast het browserkeuzescherm krijgen Android-gebruikers de vraag welke zoekmachine ze verkiezen. Natuurlijk blijft Google diep verbonden aan het Android-systeem, het keuzescherm biedt de optie om daar extra zoekmachine-apps bij te installeren. Het scherm biedt de optie om te kiezen voor DuckDuckGo, Ecosia, Bing en een Russische zoekmachine.

Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android-15747934

© CIDimport

Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android-15747937

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000