Google Assistent reageert traag? Zo maak je hem sneller!

© PXimport

Google Assistent reageert traag? Zo maak je hem sneller!

Geplaatst: 2 februari 2023 - 13:01

Wesley Akkerman

Gebruik je de Google Assistent op meerdere apparaten? Dan kan het zijn dat de stemassistent traag reageert op je verzoeken. Daar kunnen we gelukkig iets aan doen, namelijk gekoppelde apparaten uit Google Assistant verwijderen die je niet meer gebruikt. Zo ga je te werk.

De Google Assistent kan een handig en leuk hulpmiddel in huis of het dagelijkse leven zijn. Veel mensen gebruiken de slimme assistent voor allerlei kleine taken. Je stelt er bijvoorbeeld kookwekkers mee in, vraagt het nieuws op, checkt het weer of voegt iets toe aan je takenlijstje. Uiteraard kun je persoonlijke assistenten ook in je smarthome gebruiken, om hiermee bijvoorbeeld je slimme verlichting (een startsetje vind je hier) en andere zaken te bedienen. Wat je er ook mee doet: het is wel fijn als zo’n assistent dan snel met je meedenkt en doet wat er van hem of haar gevraagd wordt! En de Google Assistent kan soms traag zijn.

Speakers voor Google Assistent

Heb je nog geen slimme speaker? Op Bol.com vind je speakers die Google Assistent ondersteunen

Google Assistent is traag

Als Google Assistant traag is, is dat vervelend. Je wilt graag dat zo’n assistent als het ware meteen reageert op wat je zegt, helemaal wanneer je aan het koken bent. Om de spraakassistent sneller te maken, moet je eerst weten waarom hij zo traag is. Dat heeft te maken met de hoeveelheid apparaten die verbonden zijn aan je Google-account. Ben je iemand die vaak van Android-smartphone wisselt? Of gebruik je voor je werk veel verschillende apparaten door elkaar? Dan kan het dus zijn dat de Assistent minder snel op je commando reageert. Hoeveel apparaten je bestuurt met de assistent maakt overigens niet uit, het gaat bij deze traagheid om de 'aanstuurapparaten'. Dus bijvoorbeeld smartphones, tv's en slimme speakers die op jouw stemcommando kunnen reageren.

Wat we aan die trage assistent kunnen doen: het overschot aan gekoppelde apparaten verwijderen. Dat kan via de app van de Google Assistent op je smartphone of tablet. Je kunt je apparaten kunt loskoppelen van de Assistent wanneer je ze drie maanden of langer niet gebruikt hebt. Je hoeft alleen maar even te tikken op het betreffende toestel, en voor je het weet is je Google Assistent sneller dan voorheen. Maar doe dit wel voorzichtig. Want wanneer je zo’n toestel verwijdert, dan kan die logischerwijs niet meer communiceren met de Assistent en alle andere apparaten die je gekoppeld hebt.

Assistent-apparaten Google Assistant

Bekijk welke apparaten aan je Google Assistent zijn gekoppeld en verwijder de overbodige toestellen.

Gekoppelde Google Assistent-apparaten verwijderen

Dan is het nu tijd om te kijken naar hoe we de gekoppelde Google Assistent-apparaten precies kunnen verwijderen, zodat de stemassistent weer lekker snel wordt.

  • Open de Google-app op je telefoon of tablet. Je kunt ook de Google Assistent-app openen, mocht je die hebben.

  • Tik in de Google-app op je profielfoto en selecteer daarna de optie Instellingen. Heb je de Google Assistent-app geopend? Tik dan eveneens op je profielfoto. In beide gevallen kom je op dezelfde pagina uit.

  • Scrol nu naar beneden totdat je de optie Apparaten ziet staan. Tik daarop om een overzicht te zien staan van apparaten die je nu in gebruik hebt.

  • Scrol nu iets verder naar beneden, totdat je Niet-gebruikte apparaten verwijderen ziet staan. Op deze pagina zie je alle apparaten staan die zijn gekoppeld aan je Google-profiel, die drie maanden niet gebruikt zijn.

  • Tik op de toestellen die je uit de lijst wilt verwijderen. Helemaal onderaan de lijst staat nu een blauwe knop met de tekst Verwijderen. Tik daarop om je keuze te bevestigen.

  • Tik nogmaals op de knop Verwijderen via de pop-up die in beeld verschijnt. En voilà, het apparaat is uit je lijst, waardoor de Google Assistent wat sneller is geworden dan voorheen.

Google Assistent reageert traag? Zo maak je hem sneller!-24886058

Verwijder de apparaten die je niet meer gebruikt.

Google Assistent en Google Home

Nu we toch bezig zijn met het opschonen van je Google-account, willen we ook graag de aandacht verplaatsen naar het volgende: stemcommando’s verwijderen. Google slaat allerlei stemcommando’s op die je uitvoert via de Google Assistent ... of je die nou maakt met een slimme speaker of je smartphone, dat maakt niet uit. Het is een berg aan opgeslagen, gevoelige informatie, die je liever ziet verdwijnen. Ben je nog niet zo bekend met Google Assistent, of Google Home als platform, en ben je wel geïnteresseerd? Dan kan het geen kwaad je even goed in te lezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000