Facebook test gratis bellen met Messenger-app

© PXimport

Facebook test gratis bellen met Messenger-app

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 januari 2013 - 10:26

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Facebook maakt het voor iPhone-gebruikers mogelijk om gratis met elkaar te bellen. Een testversie van de nieuwe functie is vrijdag beschikbaar gekomen voor Facebook-leden in Canada.

Het bellen van vrienden is een nieuwe toevoeging aan de Facebook Messenger-app voor iOS-apparaten. Telefoongesprekken kunnen zowel via wifi als mobiel internet lopen, waarbij de laatstgenoemde uiteraard wel datakosten met zich mee kan brengen.

Facebook gaat de testversie mogelijk ook beschikbaar stellen voor Facebook Messenger voor Android. Verwacht wordt dat de belfunctie wereldwijd wordt uitgerold als dit in Canada een groot succes blijkt te zijn.

Grote impact

Hoewel het gratis bellen via VoIP al enige tijd mogelijk is met diensten als Skype en Viber, lijkt een dergelijke functie van Facebook voor een aanzienlijk grotere impact te kunnen zorgen. Het netwerk telt immers aanzienlijk meer leden dan bijvoorbeeld Skype, waardoor de dienst het aantal mensen dat via internet gaat bellen flink kan laten groeien.

Facebook voorziet zijn Messenger-app vrijdag ook nog van een andere update, welke wel wereldwijd beschikbaar is. Hiermee wordt het voor gebruikers mogelijk om elkaar gesproken berichten te sturen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000