Eén op de tien Mac's is voorzien van Mountain Lion

© PXimport

Eén op de tien Mac's is voorzien van Mountain Lion

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 september 2012 - 09:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

OS X Mountain Lion wordt inmiddels op één op de tien Mac's. Het nieuwe besturingssysteem wordt hiermee sneller door Mac-gebruikers geïnstalleerd dan zijn voorganger, OS X Lion.

Dit blijkt uit cijfers van het advertentienetwerk Chitika, dat cijfers over het gebruik van besturingssystemen en webbrowesers verzamelt. Chitika stelt dat Mountain Lion op 27 augustus op 10,3 procent van alle Mac's was geïnstalleerd. Dit terwijl Mountain Lion pas vijf weken geleden door Apple in de Mac App Store werd gelanceerd.

Snow Leopard populairst

OS X Lion is op dit moment niet het meest populaire besturingssysteem. OS X 10.6 Snow Leopard werd tussen 20 en 27 augustus 2012 op maar liefst 43,4 procent van alle Mac's gebruikt. Dit is twee procent minder dan eind juli werd gemeten. OS X Lion was op 'slechts' 31,5 procent van alle Mac's geïnstalleerd. Dit is ruim drie procent minderd. Mountain Lion was in dezelfde periode goed voor 9,6 procent van alle Mac's. Dit percentage was op 27 augustus dus al gestegen naar 10,3 procent.

Chitika stelt dat uit de cijfers blijkt dat Mac-gebruikers sneller overstappen op OS X Mountain Lion. Het besturingssysteem is na vijf weken in gebruik door 10,3 procent van alle Mac-gebruikers. Dit terwijl OS X Lion na drie maanden door 'slechts' 14 procent werd gebruikt. Dit percentage zou Mountain Lion dan ook eenvoudig moeten verslaan.

Via: MacWorld.com.au

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000