Dit is de Apple Watch Series 4

© CIDimport

Dit is de Apple Watch Series 4

Geplaatst: 12 september 2018 - 15:08

Aangepast: 16 november 2022 - 10:32

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Zoals verwacht heeft Apple tijdens het evenement in Cupertino een nieuwe editie van de Apple Watch aangekondigd, of zoals Apple het noemt, de intelligente gezondheidsbewaker, de Apple Watch Series 4.

Volgens het bedrijf is alles aan het horloge opnieuw ontworpen. Dat begint met het display dat, nu net als bij de iPhone, het volledige oppervlak van het apparaat beslaat. De displays zijn volgens het bedrijf 30 procent groter dan dat van de voorgangers, zonder dat er aan de afmeting van de apparaten zelf veel veranderd is. Een groter display betekent dat je veel meer kunt zien op je smartwatch, waardoor het apparaat direct een stuk nuttiger wordt (lees: minder beperkt). Een groter display betekent ook dat er meer informatie getoond kan worden op de wijzerplaten, waardoor deze functioneler worden.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Betere ontvangst

De achterkant van de Apple Watch heeft ook een metamorfose gekregen. Deze achterkant is gemaakt van een materiaal dat radiogolven beter doorlaat, waardoor je ontvangst met je Smart Watch vele malen beter zou moeten zijn (in Nederland hebben wij geen Apple Watch die onafhankelijk is van de smartphone, dus dat verschil zullen wij niet merken. De luidspreker is daarnaast 50 procent luider dan die van het vorige model, en dat is een zeer welkome verbetering.

Valdetectie

De nadruk bij de Apple Watch heeft altijd al op gezondheid gelegen, maar in de Series 4 gaat apple nog een stapje verder. De Apple Watch kan nu namelijk, dankzij een nieuwe gyroscoop, waarnemen wanneer iemand valt, zodat er hulp ingeschakeld kan worden wanneer de drager van het horloge dat zelf niet meer kan, door er een alarm aan te koppelen. Wanneer je valt, en het horloge neemt waar dat er een minuut lang geen activiteit meer is, word een noodbericht met je locatie naar je noodcontact verzonden.

Hart

De Apple Watch houdt daarnaast ook in de gaten hoe het met je hartslag gesteld is. Als blijkt dat je hartslag te laag is, dan detecteert je horloge dat, en zal je daarvan op de hoogte stellen. Ook is je Apple Watch in staat om (de meeste gevallen van) hartritmestoornissen op te merken. 'De meeste gevallen' is natuurlijk wel wat dubieus, maar het is een mooie stap richting de toekomst. Daarnaast kun je nu je vinger op de kroon van het horloge leggen, om binnen 30 seconden een ECG te maken. Apple claimt dat de Apple Watch Series 4 het allereerst ECG-apparaat is dat rechtstreeks aan consumenten wordt verkocht. De ECG kun je exporteren naar PDF, die je kunt meenemen naar of sturen aan je huisarts (of cardioloog).

Batterij

Apple geeft aan dat de Apple Watch Series 4 een hele dag meegaat zonder op te laden (18 uur) en dat je zes uur ononderbroken kunt sporten met GPS, voordat de batterij z'n laatste adem uitblaast (tot je hem weer oplaadt uiteraard).

© PXimport

Prijs en beschikbaarheid

De Apple Watch Series vier zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren, te weten grijs, zwart en mat goud (of stainless gold zoals Apple het noemt). Het toestel zal 399 dollar gaan kosten. Wil je kunnen bellen zonder het toestel aan je telefoon te koppelen, dan betaal je 499 dollar. Pre-orders beginnen aanstaande vrijdag, het toestel verschijnt een week later...ook in Nederland, alleen hebben wij helaas alleen het model zonder zelfstandige mogelijkheden, en dat toestel kost 429 euro voor het 40 mm model en 459 euro voor het 44 mm model.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000