'Deze week onthulling vouwbare Samsung-smartphone'

'Deze week onthulling vouwbare Samsung-smartphone'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 november 2018 - 09:46

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:10

Samsung lijkt van plan om eind deze week zijn eerste vouwbare smartphone uit de doeken te doen. Na jaren van speculatie en concepten hint het bedrijf hier concreet naar op zijn sociale media-kanalen.

Het logo van Samsung is op diens Facebook-pagina nu namelijk dubbelgevouwen.Op 8 en 9 november vindt de Samsung Developers Conference plaats in San Francisco. Het lijkt dan ook geen toeval dat Samsung uitgerekend nu alvast dit soort hints geeft.

In het verleden toonde men nog wel eens prototypes, maar daar bleef het tot op heden bij. Samsung maakte er nooit een geheim van dat er werd gewerkt aan schermen die dubbel te vouwen zijn, maar de techniek heeft zijn weg nog niet naar de massaproductie gevonden.

Menukaart

Een 'vouwphone' zou onder meer als voordeel hebben dat-ie gemakkelijker in je broekzak past. Ook zou een scherm op tablet-formaat in de behuizing van een smartphone kunnen passen. Je zou de smartphone dan uitklappen als ware het een menukaart.

Voordringen

Samsung is niet de enige die hier toekomst in zit. Het Chinese Royole kondigt vandaag al een opvouw-toestel aan, de FlexPai. Die zie je in onderstaande video in actie. Wanneer (en of) deze smartphone in Nederland uitkomt, is niet duidelijk. In China komt hij in december uit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000