Deze LG-smartphones krijgen voorlopig nog Android-updates

Deze LG-smartphones krijgen voorlopig nog Android-updates

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 april 2021 - 06:03

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:29

Hoewel LG stopt het met produceren van nieuwe smartphones, belooft het bedrijf om bepaalde recente modellen voorlopig toch nog van Android-updates te voorzien. Heb je een LG-smartphone en vraag je je af of jouw toestel daar ook bij zit? Dat zetten we op een rijtje.

Eind vorige maand klonken de eerste concrete geruchten rond LG's 'exit' uit de smartphone-industrie, en deze week werd dat nieuws bevestigd. De Zuid-Koreaanse firma stond mede aan de wieg van Android-smartphones, maar andere merken werden door de jaren heen populairder.

Gevolg: de smartphonetak van LG leed al jaren op rij verlies. Het bedrijf kiest nu eieren voor zijn geld en focust juist op de productgroepen waarmee meer succes wordt geboekt, zoals oled-televisies.

Updates voor LG-smartphones

Maar goed, je zal maar net een LG-telefoon hebben gekocht. Wat dan? De elektronicafabrikant belooft nu dat bepaalde smartphones nog wel enkele jaren Android-updates krijgen, dus je hoeft niet gelijk een ander toestel te kopen.

Het betreft telefoons uit 2019 of nieuwer en het gaat in Nederland dan om de volgende modellen:

Krijgen drie jaar na introductie nog updates:

- LG G8X
- LG G8S
- LG Wing
- LG V60
- LG Velvet

Krijgen twee jaar na introductie nog updates:

- LG K22
- LG K41S
- LG K42
- LG K51S
- LG K52
- LG K61

Overige telefoons

Er zijn meer LG-smartphones die de komende tijd nog updates ontvangen, maar die zijn in Nederland nooit officieel uitgebracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de LG V50 en de LG Stylo 6. Die laatste diende als concurrent voor de Note-serie van Samsung en werd eveneens met stylus verkocht.

LG had ook nog enkele toestellen voor 2021 in de pijpleiding, maar die komen nu niet meer uit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000