Deze iPhones worden niet meer ondersteund in iOS 15

© PXimport

Deze iPhones worden niet meer ondersteund in iOS 15

Geplaatst: 17 februari 2021 - 07:15

Aangepast: 16 november 2022 - 10:35

Justin Doornekamp

In juni kunnen we weer de Worldwide Developers Conference van Apple verwachten, de jaarlijkse conferentie voor softwareontwikkelaars waar vaak grote updates voor iOS, macOS en meer worden gepresenteerd. Af en toe wordt ook aangekondigd welke iPhone-modellen niet meer ondersteund worden, bijvoorbeeld toen iOS 13 werd gepresenteerd. Er zijn geruchten dat ook dit jaar bepaalde telefoons niet meer zullen worden ondersteund door Apple. 

Volgens de Franse website iPhoneSoft zullen onder meer de iPhone 6s en 6s Plus niet meer worden ondersteund, naast de iPhone SE uit 2016. Ook enkele oudere iPads, waaronder de Mini 4, Air 2 en de iPad 5, zullen door Apple niet meer van nieuwe updates worden voorzien.

Apple staat erom bekend zijn telefoons voor langere tijd te ondersteunen (zo gaat de iPhone 6s ook alweer bijna zes jaar mee), maar soms is het einde toch echt in zicht voor bepaalde modellen. Waar iOS 14 nog werd uitgebracht voor alle modellen die ook op iOS 13 draaiden, zal iOS 15 vermoedelijk niet voor iedere smartphone beschikbaar zijn. 

3,5mm-jack definitief verleden tijd

In november vorig jaar waren er al geruchten dat sommige modellen niet meer worden ondersteund en nu we dichter bij WDDC komen lijkt het erop dat dit werkelijkheid wordt. Volgens iPhoneSoft, dat zich baseert op een bron bij Apple, verschijnt iOS 15 niet op iPhones met een A9-chip, wat betrekking zou hebben op de iPhone 6s, 6s Plus en de eerste iPhone SE. Het mag geen verrassing zijn dat iPads met diezelfde of een oudere chip ook geen update meer krijgen, waaronder dus de iPad Mini 4, de Air 2 en de iPad 5.     

Media has no description

© PXimport

Dit betekent ook dat iPhone-bezitters nu definitief afscheid moeten nemen van de 3,5mm-jack koptelefoonuitgang en de fysieke thuisknop. De iPhone 6s-telefoons zijn namelijk de laatste modellen met deze functies. Apple zelf zal waarschijnlijk ook wel even moeten slikken: de iPhone 6s is één van de meest succesvolle iPhone-modellen gebleken en hielp Apple aan zijn mijlpaal van een miljard verkochte iPhones.  

Tijd voor vervanging?

Voor wat betreft iOS 15 blijft het nog even de vraag wat we kunnen verwachten. Vrijwel zeker is dat er dit jaar een nieuwe iPhone komt die optimaal gebruik zal maken van het nieuwe besturingssysteem.

Het is dus even afwachten of het de moeite is om je oude iPhone 6s te vervangen voor een nieuw model die het besturingssysteem wel zal ondersteunen. Meestal kunnen oudere telefoons een tijdje draaien op een verouderd besturingssysteem en bovendien blijft Apple nog af en toe beveiligingsupdates uitrollen voor oudere modellen. 

Media has no description

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten