Deel realtime je locatie met Glympse

Soms kan het handig zijn om even je locatie te delen met vrienden of familie, bijvoorbeeld als je in de stad of op een onbekende locatie afspreekt. Met Glympse deel je eenvoudig voor kortere tijd continu je locatie.

Je locatie delen

De Glympse-app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows 10 Mobile. Na installatie stel je een naam in en eventueel een foto, zodat ontvangers eenvoudig zien van wie de locatiedeling afkomstig is. Om je locatie te delen, tik je onderaan op de Glympse-knop. Kies voor Deel: de knop met de oranje pijl. Je kunt een Glympse delen via sms of e-mail, dus vul een telefoonnummer of e-mailadres in. Voeg eventueel meerdere mensen in één keer toe. Daarna kun je optioneel een bestemming invullen, evenals een persoonlijk bericht. Kies ten slotte hoelang de Glympse actief moet blijven, het minimum hierbij is vijf minuten en het maximum vier uur. Na die tijd vervalt de Glympse automatisch. Tik rechtsboven op Verstuur om je locatie te delen. Degene die je Glympse ontvangt, krijg een link die te openen is in de browser. Hij/zij heeft dus geen app nodig om jouw locatie te bekijken.

© PXimport

Snelfuncties

© PXimport

Deel je jouw locatie wel vaker met dezelfde persoon, dan is het handig om diegene als favoriet toe te voegen. Zo kun je met één druk op de knop je locatie met diegene delen. Open het app-menu van Glympse en ga naar Favorieten. Tik op Nieuwe favoriet, waarna je de ontvanger(s) kunt instellen. Je kunt eventueel een standaardbestemming en standaardbericht invullen. Kies daarna de duur en tik op Opslaan. Als je nu in het vervolg op de G-knop op het hoofdscherm tikt, kun je op die favoriet tikken en hoef je verder niets te doen. Voor Android heb je overigens nog een aantal handige apps, zoals Glympse Express en Glympse Keyboard.

Locatie vragen

Een andere handige functie is om iemand om zijn of haar locatie te vragen, via de optie Locatie opvragen. Je kunt dan een telefoonnummer intoetsen of iemand uit je contacten kiezen en dan de locatie vragen. Degene krijgt dan een linkje, moet de Glympse-app installeren en de locatie wordt dan direct gedeeld zonder verdere vereiste actie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000