De iPhone 14 Pro Max in beeld

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 september 2022 - 13:55

Aangepast: 19 september 2022 - 14:02

De reguliere iPhone 14 is niet te onderscheiden van zijn voorganger. De iPhone 14 Pro daarentegen wel. Althans, als je goed oplet zijn de nieuwe functies en eigenschappen duidelijk zichtbaar. We laten de nieuwe functies en uiterlijke eigenschappen zien.

De scherminkeping, die Apple ‘Notch’ noemde ten tijde van de introductie van de iPhone X, is bepaald geen oogstrelende oplossing voor de plaatsing van de selfiecamera en andere sensoren die nodig zijn voor FaceID. Toch is de scherminkeping voor vele Androidfabrikanten nagemaakt. Met de iPhone 14 Pro-serie is deze scherminkeping pilvormig gemaakt. Door slim met zwarte schermvlakken te spelen lijkt deze inkeping groter en kleiner te worden met meldingen. Apple noemt dit een dynamisch camera-eiland.

 

De scherminkeping is nu een pilvormig 'eiland'.

Always-on scherm

Een andere functie, die alleen op de iPhone 14 Pro beschikbaar is, zal menig Androidgebruiker bekend voorkomen. Een always-on screen, oftewel een scherm dat altijd gedimd aan staat. Door het scherm te dimmen en de verversingssnelheid te minimaliseren kan het scherm altijd aan blijven staan om zo de klok en meldingen doorlopend weer te geven, zonder dat je accu binnen een uur leeg is.

Hoewel de reguliere iPhone 14 dit technisch ook zou kunnen, heeft Apple deze bewaard voor de Pro-uitvoering. Wat de daadwerkelijke impact is op de batterij lees je binnenkort in onze review.

Het lockscreen van de iPhone 14 Pro Max

Het always-on scherm van de iPhone 14 Pro Max

Nieuwe camera’s

Net als de voorgaande iPhone Pro-smartphones beschikt de iPhone 14 Pro over drie camera’s aan de achterzijde op een vierkant plaatje. Op dit plaatje is ook de flits, dieptesensor en een microfoon geplaatst. Zowel het vierkante plaatje als de drie lenzen steken uit de behuizing. Hierdoor heb je wel een dik hoesje nodig om de iPhone plat op een oppervlak te kunnen leggen. Dat hoesje is echter geen overbodige luxe, de achterzijde van de iPhone 14 Pro is van glas gemaakt, wat kwetsbaar materiaal is. De matte afwerking zorgt er gelukkig wel voor dat de iPhone minder vingerafdrukgevoelig is.

De drie lenzen zijn overigens niet hetzelfde. De primaire sensor van de iPhone 14 Pro Max heeft geen resolutie van 12 megapixel, maar 48 megapixel. Zo kan de camera meer detail vastleggen, om het vervolgens terug te schalen naar 12 megapixel. Zo heb je een foto die in theorie mooier detail vastlegt, zonder dat je opslagruimte onnodig snel volloopt. Ook deze technologie zal Android-gebruikers bekend voorkomen. De 'Quad Bayer'-techniek vond zijn weg al enkele jaren geleden naar Android-smartphones.

De drie camera's aan de achterzijde van de iPhone 14 Pro Max steken behoorlijk uit de behuizing.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000