De 11 beste toetsenborden voor je iPad

© PXimport

De 11 beste toetsenborden voor je iPad

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 januari 2015 - 06:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Robbert Brus

Eerder wezen we je al op de beste digitale toetsenborden voor je iPad, nu duiken we dieper in de bluetooth-varianten voor de Apple-tablet. Met welke toetsenborden kun je je geen buil vallen? Bedenk wel dat iedereen zijn eigen tikvoorkeur heeft.

Een bluetooth-toetsenbord koppelen

Het aansluiten van een bluetooth-toetsenbord op je iPad gaat niet vanzelf, maar hoeft maar eenmalig te gebeuren. Zorg dat het toetsenbord is ingeschakeld en ga naar Instellingen / Bluetooth en schakel zo nodig bluetooth in. Zodra bluetooth is ingeschakeld, gaat de iPad zoeken naar beschikbare apparaten. Zodra het toetsenbord is gevonden, tik je op de naam. Vervolgens wordt er een code getoond, typ de code in op het toetsenbord en druk op Enter om het toetsenbord aan je iPad te koppelen.

01 Bluetooth Multi-Device Keyboard K480

Het probleem met bluetooth is dat het maar met één apparaat tegelijkertijd gekoppeld kan worden. Hierop heeft Logitech een heel slim trucje bedacht. Via een draaiknop aan de zijkant van toetsenbord, kun je wisselen tussen drie verschillende bluetooth-apparaten. Op die manier kun je snel switchen tussen je computer, iPad en iPhone. In de inkeping van het toetsenbord kun je gemakkelijk een iPhone of iPad plaatsen. Een ideale oplossing als je naast je iPad ook een iPhone en/of computer hebt die je wilt gebruiken met dit toetsenbordje.

Fabrikant Logitech

Prijs: € 49,99

Verzendkosten Gratis

Website www.logitech.com

© PXimport

02 QODE Thin Type-etui met toetsenbord voor de iPad Air

Het QODE Thin Type-etui met toetsenbord van Belkin is een ontzettend dun aluminium bluetooth-toetsenbord voor de iPad Air. Het beschikt over een sensor zodat het toetsenbord wordt uitgeschakeld als het niet wordt gebruikt. Je kunt de iPad op twee manieren aan het toetsenbord vastmaken. Tijdens het typen plaats je iPad in de inkeping op het toetsenbord, zodat hij in een hoek van 35 graden staat. Om de iPad te vervoeren, klik je hem via magneten op het scharnier vast zodat hij je scherm tijdens de reis beschermt.

Fabrikant Belkin

Prijs: € 99,99

Verzendkosten Gratis

Website www.belkin.nl

© PXimport

03 ZAGG PROfolio+

Zit je vaak in het donker te tikken, dan is de ZAGG PROfolio+ waarschijnlijk het toetsenbord waar je naar zoekt. De toetsen van dit toetsenbord kunnen namelijk worden verlicht in zeven verschillende kleuren. Zo zijn de toetsen niet alleen in het donker duidelijk af te lezen, het heeft ook een persoonlijker tintje. Het toetsenbord zit verwerkt in een stijlvolle lichtgewicht hoes, waarin de iPad kan worden vastgeklikt zodat het goed wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Deze versie is voor de iPad 4, er zijn ook varianten voor bijvoorbeeld de iPad Air en mini.

Fabrikant ZAGG

Prijs: € 99,99

Verzendkosten Gratis

Website www.zagg.com

© PXimport

04 KeyFolio Thin X2 Plus voor iPad Air

Als je een superlichte en dunne iPad hebt, wil je er geen loodzwaar toetsenbord en dikke behuizing aan vastmaken. De KeyFolio Thin X2 is een super slank ontwerp speciaal voor de iPad Air. Omdat de iPad wordt vastgeklikt in een kunststof hoes, wordt hij goed beschermd. Het toetsenbord wordt automatisch ingeschakeld als de iPad op de inkeping wordt geplaatst. Wil je de iPad als tablet gebruiken, dan kun je hem ook met zijn rug op het toetsenbord leggen.

Fabrikant Kensington

Prijs: € 79,86 (via www.centralpoint.nl)

Verzendkosten Gratis

Website www.kensington.com

© PXimport

05 Logitech FabricSkin Keyboard Folio

De FabricSkin Keyboard Folio van Logitech is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Zo is de zwarte kleur gemaakt van synthetisch leer en de blauwe van katoen. De iPad wordt goed beschermd omdat de hoes naast de achterkant, ook de knoppen en de rand van de iPad Air beschermt. Via een krachtige magneet wordt de iPad Air in de juiste positie gekanteld en kan het toetsenbord worden gebruikt. Met 565 gram en bijna 50 euro is het toetsenbord wel wat aan de zware en dure kant, maar je krijgt er wel een fraai ontworpen én waterbestendig toetsenbord voor terug.

Fabrikant Logitech

Prijs: € 149,00

Verzendkosten Gratis

Website www.logitech.com

© PXimport

06 Logitech Ultrathin Keyboard Cover voor iPad mini

Vanwege het formaat van de kleine iPad is typen op een extern toetsenbord een stuk gemakkelijker dan typen op het schermtoetsenbord. Het Logitech Ultrathin Keyboard Cover voor iPad mini is een lichtgewicht folio-toetsenbord dat niet te veel gewicht aan de iPad mini toevoegt. Via een magneet die is verwerkt in het toetsenbord, wordt de iPad in zijn positie gehouden. Verkrijgbaar in wit en zwart.

Fabrikant Logitech

Prijs: € 59,99

Verzendkosten Gratis

Website www.logitech.com

© PXimport

07 KeyFolio Pro 2 voor iPad

Het KeyFolio Pro 2 Keyboard is al beschikbaar sinds de iPad 2, maar werkt ook perfect samen met de derde en vierde generatie iPad. Het toetsenbord wordt geleverd met een synthetisch leren hoes waar de iPad in geschoven kan worden. In de hoes kan de iPad zowel in landschaps- als portretstand worden gedraaid. Dankzij klittenband kun je de iPad in verschillende posities zetten. Het toetsenbord is standaard ingedeeld met handige iPad-sneltoetsen zoals Spotlight, helderheid en volume-aansturing.

Fabrikant Kensington

Prijs: € 72,60 (via www.centralpoint.nl)

Verzendkosten Gratis

Website www.kensington.com

© PXimport

08 BrydgeAir

Brydge is begonnen als Kickstarter-project en is na 20.000 verkochte toetsenborden zeker een succes te noemen. De BrydgeAir is een clamshell-behuizing waarop je de iPad tussen twee klemmen vastmaakt. Je kunt het geheel dichtklappen als een laptop. Het toetsenbord is net als Apples MacBook Pro-serie gemaakt uit een stuk aluminium. Het toetsenbord met iPad lijkt daarom op een kleine MacBook. De BrydgeAir heeft een ingebouwde luidspreker. Er is ook een variant voor de iPad 2, 3 en 4.

Fabrikant Brydge

Prijs: $ 169,- (ca. € 133,-)

Verzendkosten Gratis

Website www.brydgekeyboards.com

© PXimport

09 Apple Wireless Keyboard

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gewoon bluetooth-toetsenbord. Heb je naast je iPad ook een computer van Apple, dan zou je het Apple Wireless Keyboard kunnen overwegen. Dit toetsenbord is niet alleen geschikt voor je Mac, maar werkt ook prima samen met je iPad. Als je een hoes hebt waarmee je de iPad op zijn kant kunt zetten, heb je hetzelfde effect als bij een hoes met toetsenbord. Heb je niet zo'n hoes, dan kun je het Incase Origami Workstation-hoesje overwegen. Deze hoes is voor het Apple Wireless Keyboard, maar door hem te vouwen, kun je deze ook gebruiken als steun voor je iPad. Een erg handige combinatie. Zowel het Apple Wireless Keyboard als het hoesje vind je in de webshop van Apple.

Fabrikant Apple

Prijs: € 69,00

Verzendkosten € 6,05

Website www.apple.nl

© PXimport

10 Touchfire

In plaats van een toetsenbord, is de Touchfire eigenlijk een soort matje dat je over het schermtoetsenbord van de iPad heen legt. Hierdoor heb je toch het gevoel dat je op een fysiek '3D-toetsenbord' aan het werk bent, maar hoef je niet met een zwaar toetsenbord te slepen. Het Touchfire-toetsenbord blijft op zijn plek zitten via magneetjes. Het toetsenbord is volledig transparant, waardoor je de toetsen van het schermtoetsenbord er doorheen kunt zien. De touchfire is los te koop voor de iPad 1, 2, 3 en 4, en in combinatie met een hoes voor de iPad mini, mini 2 en mini 3 en iPad Air.

Fabrikant Touchfire

Prijs: $ 39,99 (ca. € 32,-)

Verzendkosten $ 14,99 (ca. € 12,-)

Website www.touchfire.com

© PXimport

11 Belkin Qode Ultimate Pro voor iPad Air 2

De Belkin Qode Ultimate Pro is een oplossing voor wie niet vast wil zitten aan een hoes met een toetsenbord. De Belkin Qode Ultimate Pro bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste deel zit om de iPad Air 2 en beschermd de zij- en achterkant. In het andere deel van de hoes zit het toetsenbord. Door middel van een magneet kunnen de twee aan elkaar worden vastgezet. Je kunt hierdoor de hoes in zijn geheel gebruiken als foliotoetsenbord, maar ook gemakkelijk de iPad los gebruiken. Het toetsenbord zelf is van dun aluminium, beschikt over lichtgevende toetsen en weegt iets minder dan de iPad Air 2 zelf. De Qode Ultimate Pro is binnenkort verkrijgbaar en zal beschikbaar zijn in zwart en wit.

Fabrikant Belkin

Prijs: € 169,00

Verzendkosten Gratis

Website www.belkin.com

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000