© PXimport

De 10 beste iPad Pro-games

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 maart 2020 - 05:32

Aangepast: 25 november 2022 - 08:40

Laura Jenny

Hoe sterk gameconsoles ook in hun schoenen staan, als je onderweg wilt gamen dan is het vaak het makkelijkst om daarbij even je tablet te gebruiken. Die heb je immers toch al bij je. iPad Pro kan zo’n tablet zijn. En als je van gamen houdt, dan heb je geluk met een tablet als die. Dit zijn de 10 beste iPad Pro-games.

Star Traders: Frontiers

Eén van de dingen die games zo leuk maakt, dat is dat je in games naar heel andere werelden kunt reizen. Dat is ook letterlijk wat je doet in Star Traders, want hierin ben je de kapitein van een ruimteschip en moet je je met je crew een weg hierin een weg banen. In eerste instantie bepaal jij hoe je vaartuig eruit komt te zien, maar uiteindelijk verandert het uiterlijk op basis van de keuzes die je gedurende deze role playing game maakt. Immers moet je vaartuig steeds beter worden gemaakt om zo de tegenstanders het hoofd te bieden.

Asphalt 9: Legends

Als er een racegame is die wordt geroemd op mobiele apparaten, dan is het Asphalt. Het ziet er visueel aantrekkelijk uit en is gemakkelijk om op te pakken, al zal je merken dat er ook races zijn waarin je het onderste uit de kan moet halen om maar zo snel mogelijk over die finish te gaan. In Asphalt 9: Legends zijn er meer dan 70 circuits te vinden, gecombineerd met een groot arsenaal aan sportbolides. Het leuke is dat het om locaties uit de echte wereld gaat en dat er een carrièremodus inzit, waardoor je nog meer reden hebt om verder te spelen.

Fortnite

Het is niet voor niets dat veel jongeren veel tijd steken in Fortnite. Het spel is een zogenoemd battle royale-spel, wat wil zeggen dat iedereen online in dezelfde omgeving wordt gegooid en uiteindelijk moet iedereen elkaar afmaken, tot er één overblijft. Op het mooie iPad-scherm ziet deze vrolijke game er nog levendiger uit. En: je kunt rekenen op precies dezelfde updates als op de console.

Civilization VI

Waar je in Fortnite vaak korte potjes kunt spelen, moet je voor deze game wel echt even tijd vrijmaken. In Civilization VI speel jij ‘god’ over je eigen beschaving. Het begnit met een klein dorpje en dat moet onder jouw hoede uitgroeien tot een compleet rijk. De Civ-franchise is een begrip onder pc-gamers, omdat er diepe strategie aan ten grondslag gaat en er voor elk wat wils is. Of je nu wil focussen op innovatie, steden bouwen, oorlog of religie. Je kunt je uren verliezen in dit spel dat je meteen grijpt en een tijdje niet meer loslaat.

Monument Valley

Het is niet voor niets dat Netflix het House of Cards-personage Frank Underwood een gamer maakten: zo konden ze onder andere laten zien hoe fantastisch het MC Escher-achtige Monument Valley eruit ziet. De geometrische puzzels in combinatie met een rustgevende soundtrack maken Monument Valley het game-equivalent van de meditatie-app Headspace. Even alle zorgen van de dag achter je laten en je concentreren op de mooi vormgegeven puzzels. Heerlijk om te doen voor het slapengaan.

Oceanhorn

Oceanhorn is een soort Zelda, maar dan helemaal aangepast voor je iPad. Je speelt in deze game een jonge vent die op zoek moet naar zijn vader. Om die te vinden moet je kleine en grote vijanden verslaan, bommetjes gooien om verscholen paden vrij te maken en hartjes oprapen om zo in leven te blijven nadat je bent aangevallen. Zoals de naam al doet vermoeden ben je niet alleen op het land: je moet soms van plek naar plek zeilen, iets dat erg gemakkelijk te doen is met de besturing van iPad.

Hitman Go

Agent 47, beter bekend als Hitman, heeft al zijn strepen verdient op de console. Op mobiele apparaten is er daarom voor gekozen om niet te gaan voor het actiegenre, maar Hitman meer strategisch te laten zijn. Geen ingewikkeld verhaal, maar een soort bordspel met Agent 47 in de hoofdrol. Hij heeft maar zoveel stappen om te maken en daarin moet hij bepaalde items oprapen en vijanden omzeilen. Het is een spel waarin je gewoon moet beginnen en gaandeweg leert van je fouten. Of niet, en dan probeer je het gewoon nog een keer.

Inside

Waar veel spellen wat luchtigere, vrolijkere thema’s kennen, heeft Inside een zeer zwart-gallige thematiek. Het spel zet je hersens, zonder al te veel uit te leggen, flink aan het werk. Het spel heeft een heel unieke animatiestijl die vooral gemaakt lijken te zijn om je een onaangenaam gevoel te geven. Deze 2D-puzzelaar klinkt hierdoor niet direct aantrekkelijk voor iedereen, maar het feit dat deze al veel awards heeft gekregen laat zien dat Inside juist universeel goed wordt bevonden. De soundtrack alleen al verdient het om gehoord te worden.

Temple Run

Als je de smaak te pakken hebt en wat meer actie op je iPad Pro wil, probeer dan eens Temple Run. Het spel ademt helemaal die Indiana Jones-achtige sfeer en is eg leuk om naar te kijken. Maar kijken is niet genoeg, je moet aan de bak. In deze zogeheten endless runner is de hoofdpersoon oneindig rechtdoor aan het rennen, terwijl jij door te swipen moet zorgen dat hij nergens tegenaan loopt. Hoe verder je komt, hoe meer obstakels je voor de voeten worden gegooid. Vind je het leuk? Je kunt dan ook nog het tweede deel spelen, dat weinig anders doet aan de fijne, verslavende gameplay.

Bit.Trip Beat HD

Het mag een ode aan de eerste game worden genoemd: Bit.Trip Beat HD lijkt op Pong, maar dan met een betere visuele stijl, een coole retro-soundtrack en actierijke gameplay waarbij je niet de tijd krijgt om rustig na te denken. Juist door het aanraakscherm van iPad kun je het ‘tennisbalkje’ goed besturen en omdat je meer punten krijgt als je kettingen maakt, trekt Bit.Trip Beat HD de aandacht. Je volledige aandacht is hard nodig om bij te blijven in deze vliegensvlugge game.

Veel plezier!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000