Britse brandweer waarschuwt voor neppe iPhone-opladers

Britse brandweer waarschuwt voor neppe iPhone-opladers

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 september 2014 - 13:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:46

De London Fire Brigade waarschuwt iPhone-bezitters tegen het kopen van nep-opladers. Deze zijn erg onveilig en het zou 'slechts een kwestie van tijd' zijn voor de eerste dodelijke slachtoffers er door vallen.

Het gaat om opladers die soms voor nog minder dan een pond te koop zijn op de Britse markt. Experts haalden deze uit elkaar om de verschillen te zoeken met Apple's officiële oplader. Waar deze zestig verschillende onderdelen bevat die bijvoorbeeld de hitte-opbouw reguleren, bevat een nep-oplader slechts de helft.

Met als gevolg dat de opladers verantwoordelijk kunnen zijn voor elektrocuties, brandwonden en branduitbraken. Daarvoor heeft de Britse brandweer al verschillende keren voor moeten uitrukken, bijvoorbeeld toen een woning in Tottingham er door in brand vloog. 

Risico

"Bij officiële opladers denk je misschien dat je alleen betaald voor een merknaam, maar eigenlijk koop je je eigen veiligheid," stelt een woordvoerder van de brandweer aan de Telegraph. "Zijn de levens van je familie nu echt die paar uitgespaarde ponden waard? Wil je daarvoor het risico lopen dat je je hele huis kwijtraakt?"

De onderzoekers hebben overigens in kaart gebracht hoe je zo'n nep-oplader gemakkelijk herkent. Vaak wegen ze minder dan een officiële oplader en zitten de USB-contacten ondersteboven. En waar de opladers van apple vaak mat zijn afgewerkt, zijn nepladers vaak glanzend. Ook de waarschuwingsteksten zouden net wat donkerder zijn gedrukt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000