BlackBerry presenteert tweede Android-smartphone DTEK50

BlackBerry presenteert tweede Android-smartphone DTEK50

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 juli 2016 - 06:16

De nieuwe telefoon van BlackBerry is een stuk minder opvallend dan zijn voorganger. Het bedrijf onthult de DTEK50, een vrij standaard Android-model zonder fysiek toetsenbord.

De BlackBerry Priv viel vorig jaar op op doordat het een Android-telefoon was met een uitschuifbaar toetsenbordje, waar het merk om bekend staat. Het was een echte krachtpatser, maar daardoor ook erg duur. Gevolg: de verkoop ervan viel tegen, en de DTEK50 is een stuk goedkoper.

Dit tweede Android-model van BlackBerry kost 339 euro. Daarvoor krijg je een 5,2 inch telefoon terug met een full hd-scherm, die o.a. wordt aangedreven door 3 GB RAM. Aan de voorzijde vind je ook nog een 13 megapixel camera. De specificaties komen overeen met andere toestellen in het middensegment. 

Veiligheid

Wat maakt deze smartphone dan wel typisch BlackBerry? Volgens het bedrijf staat security voorop. Zo wordt er de DTEK-app meegeleverd, die inzicht geeft in hoe andere apps zich gedragen. Het toestel is te versleutelen en bevat ook standaard een wachtwoordkluis.

Verder is de BlackBerry Hub aanwezig, het platform waarin mail, sms, sociale media en andere berichten in ondergebracht worden. Met het BlackBerry Intelligent (on-screen) Keyboard kunnen woordsuggesties via een snelle swipe worden geselecteerd.

Wie het toestel online koopt, mag 'm rond 8 augustus verwachten.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000