Bescherm je iPhone: verberg het bedieningspaneel

© tonktiti - stock.adobe.com

Bescherm je iPhone: verberg het bedieningspaneel

Geplaatst: 8 juli 2024 - 07:23

Dirk Schoofs

Een dief kan in enkele seconden de netwerkverbindingen van je iPhone uitschakelen, zelfs wanneer de telefoon vergrendeld is. Hierdoor krijgt hij of zij vrij spel en kun jij het toestel niet meer terugvinden met de functie Zoek mijn iPhone.

Stap 1: Beveiligingsinstellingen

Je kunt een gestolen of verloren iPhone vrij nauwkeurig lokaliseren met Zoek mijn iPhone, maar daarvoor moet het toestel gebruikmaken van netwerkverbindingen. In de standaard configuratie van deze smartphone kun je het bedieningspaneel tevoorschijn halen, zelfs als de iPhone vergrendeld is. Wanneer een dief op een vergrendelde iPhone de vliegtuigmodus inschakelt, worden alle netwerkverbindingen verbroken en weet hij dat de iPhone ondertussen niet getraceerd kan worden. Je kunt het toestel dan niet meer volgen via iCloud en je kunt de iPhone zelfs niet meer wissen zolang de netwerkverbindingen niet opnieuw worden ingeschakeld. Om dit te verhinderen, open je de Instellingen en ga je naar Face ID en toegangscode. Vervolgens moet je de toegangscode invullen om bij de beveiligingsinstellingen te komen.

Bescherm je iPhone: verberg het bedieningspaneel -RPAqpZKxQjeAo0l3VN0xSQ

Open de beveiligingsinstelling Face ID en toegangscode.

Stap 2: Bedieningspaneel uit

Scrol een beetje naar beneden tot je in de rubriek Toegang bij vergrendeling bij de optie Bedieningspaneel komt. Normaal staat deze optie aan. Schakel die uit. Als je nu bij het bedieningspaneel wilt komen, zal de iPhone eerst je gezicht moeten herkennen. Op die manier is je iPhone al heel wat veiliger mocht die in verkeerde handen vallen. Controleer voor alle zekerheid of ook de optie Wallet en Accessoires is uitgeschakeld. In tegenstelling tot het bedieningspaneel staat deze standaard wel uit, maar je weet maar nooit.

Bescherm je iPhone: verberg het bedieningspaneel -PuSOefwWS9uIfmAEdGSQbw

Schakel de toegang tot het Bedieningspaneel bij vergrendeling uit.

Stap 3: Stuur laatste locatie

Tenslotte raden we aan om gebruik te maken van een slimme functie in Zoek mijn iPhone. Veronderstel dat je iPhone gestolen wordt en de batterij is bijna leeg, dan kun je ervoor zorgen dat het toestel net voordat het offline gaat nog zijn locatie doorstuurt naar het Zoek mijn iPhone-dashboard. Weer open je de Instellingen, waarna je bovenaan op je naam tikt. Vervolgens open je de optie Zoek mijn. Hier zie je dat deze functie aan staat. Tik op de schakelaar Aan en activeer in het volgende scherm de optie Stuur laatste locatie.

Bescherm je iPhone: verberg het bedieningspaneel -MVUMNdCsSVKvXDrA3Zu9Zw

Zorg dat de iPhone steeds zijn laatste locatie doorstuurt voordat de batterij leeg is.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten