Apple toont AirTag, nieuwe Apple TV 4K en paarse iPhone

Apple toont AirTag, nieuwe Apple TV 4K en paarse iPhone

Geplaatst: 20 april 2021 - 16:03

Aangepast: 14 december 2022 - 10:30

Rens Blom

Apple heeft de Apple AirTag officieel gepresenteerd. Met deze betaalbare gadget vind je je kwijtgeraakte spullen terug via je iPhone. Apple kondigt ook een paarse iPhone 12 aan en introduceert het afsluiten van een abonnement op je favoriete podcasts in de Podcast-app. Daarnaast komt er een vernieuwde Apple TV 4K.

De introductie van de AirTag hing al een jaar in de lucht. Apple heeft de gadget nu echt aangekondigd en brengt 'm binnenkort uit voor 35 euro per stuk. Een set van vier kost 119 euro. Je kunt de AirTag vanaf 24 april 14:00 bestellen. Je bevestigt de AirTag aan een product, bijvoorbeeld je handtas, rugtas of portemonnee. Hier heb je wel een aparte hanger voor nodig, waarvan de prijs nog niet bekend is. Andere bedrijven hebben al eigen hangers aangekondigd. 

AirTag werkt via een ultrawideband-chip en gebruikt het Apple Find My-netwerk (van 1 miljard apparaten) om zijn locatie te bepalen. De gadget praat met je iPhone om de locatie door te geven. Je krijgt op je iPhone aanwijzingen waar je naartoe moet, zowel qua afstand als richting. De AirTag kan ook een zoemend geluidje maken om zijn locatie prijs te geven.  

Air Tag van Apple aan tas

Apple TV 4K

De vernieuwde Apple TV 4K draait op een A12 Bionic-processor en is daarom een stuk sneller dan de vorige generatie Apple TV. De mediaspeler ondersteunt hdr met een hoge verversingssnelheid en komt met een vernieuwde afstandsbediening. Die heeft meer knoppen, waaronder een aparte knop voor de Siri-spraakassistent. 

De Apple TV 4K verschijnt medio mei met 32 of 64 GB opslaggeheugen voor respectievelijk 199 en 219 euro. 

Air Tag van Apple aan tas

Paarse iPhone 12

Apple's digitale evenement startte met een verrassende aankondiging. De iPhone 12 verschijnt in een nieuwe kleur, die Apple simpelweg paars noemt. De paarse editie verschijnt op 30 april als aanvulling op de bestaande kleuren en voor dezelfde prijs. Je kunt de kleuruitvoering vanaf 23 april 14:00 pre-orderen. 

 

© PXimport

Podcast-abonnementen 

De Apple Podcast-app is ook aangepakt. Apple heeft de app een vernieuwd uiterlijk gegeven, met meer aandacht voor de uitgelichte afbeelding van de betreffende show. Daarnaast introduceert Apple de mogelijkheid om makers abonnementen te laten aanbieden. Als zij dit doen, kun je een abonnement afsluiten voor vroege toegang tot nieuwe afleveringen, extra content en meer. Makers bepalen zelf of en zo ja hoeveel geld ze vragen voor hun podcasts. Het is nog niet bekend of Apple een commissie rekent, wat zo ja betekent dat podcastmakers niet 100 procent van jouw betaling ontvangen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten