Apple: 'De term 4G verwijst naar superieure datasnelheid'

© PXimport

Apple: 'De term 4G verwijst naar superieure datasnelheid'

Geplaatst: 20 april 2012 - 11:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple verdedigt in een Australische rechtszaak het gebruik van de term '4G' in advertenties. Het bedrijf stelt dat de term '4G' niet wijst op ondersteuning van de gelijknamige netwerken, maar op de 'superieure datasnelheid' die het apparaat weet te behalen op 3G-netwerken van Australische providers.

Dit schrijft Electronistra. Apple stelt dat de telecom-industrie de term '4G' over het algemeen accepteert als een beschrijving van de 'superieure datasnelheid' die op de bestaande 3G-netwerken gerealiseerd kan worden. Het bedrijf is dan

ook van mening Australische klanten met de term niet te hebben misleid.

Publiciteit

Ook stelt Apple dat de Australische media het feit dat de iPad WiFi + 4G niet geschikt is voor het 4G LTE-netwerk van de Australische provider Telstra uitgebreid hebben besproken. Consumenten zouden hierdoor voldoende zijn geïnformeerd over de mogelijkheden die het apparaat biedt.

Desondanks heeft Apple enige tijd terug besloten Australische klanten die zich bedrogen voelen hun geld terug te geven. Apple heeft hiervoor een speciale website in het leven geroepen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000