App store voor Windows Phone 8.1 sluit digitale deuren

© CIDimport

App store voor Windows Phone 8.1 sluit digitale deuren

Geplaatst: 16 oktober 2019 - 06:26

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:59

Redactie

Wie nog een smartphone bezit die op Windows Phone 8.1 draait, heeft nog maar kort de tijd om zijn favoriete apps te downloaden. De app store sluit namelijk op 16 december aanstaande, zo meldt Microsoft.

De ondersteuning voor Windows Phone 8.1 als besturingssysteem staakte reeds halverwege 2017. Er komen daardoor geen updates meer voor uit. Downloaden van apps kon nog wel gewoon. Maar ook daar komt dadelijk een einde aan. Mocht je na 16 december apps verwijderen, dan kun je ze niet opnieuw downloaden. Dat geldt dus ook wanneer je je toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen. 

Microsoft benadrukt dat apps wel nog gewoon blijven werken. Wel is het zo dat app-ontwikkelaars geen updates meer kunnen aanbieden, het kanaal daarvoor is straks immers gesloten. Bepaalde toestellen zijn te upgraden naar Windows 10 Mobile. Daarvoor blijft de app store de komende tijd open. Op de site van Microsoft vind je een overzicht met ondersteunde smartphones. 

Alternatieven

Ons advies aan Windows Phone-bezitters? Maak de overstap naar Android of iOS. Want zelfs als zou je upgraden naar Windows 10 Mobile, dan nog stel je jezelf bloot aan allerlei risico's. Het platform wordt al een poosje niet meer door ontwikkeld. Eind dit jaar stopt Microsoft ook met het aanbieden van beveiligingsupdates ervoor.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000