Android Lollipop beschikbaar voor Samsung Galaxy S5

© CIDimport

Android Lollipop beschikbaar voor Samsung Galaxy S5

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 december 2014 - 08:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:56

Redactie

Samsung is Android Lollipop aan het uitrollen voor de Galaxy S5. Eerst krijgen alleen Poolse gebruikers de nieuwste versie van Android, maar één dezer dagen kunnen we ook in Nederland het nieuwste besturingssysteem verwachten.

Bezitters van een Samsung Galaxy S5 krijgen een melding wanneer de update voor hen beschikbaar is. Als je die melding krijgt, kun je de update via wifi downloaden. Dat kost echter veel ruimte op je telefoon, maar gelukkig heb je ook de mogelijkheid om via Samsung Kies te downloaden.

Polen -> Europa

In eerste instantie wordt de update uitgerold in Polen, maar het is de verwachting dat Samsung Lollipop ook snel uitrolt in de rest van Europa. Wanneer dat in Nederland gebeurt, is nog niet bekend. Hou je telefoon dus in de gaten!

Oudere toestellen

Ook andere, voornamelijk oudere toestelen van Samsung moeten straks de update naar Lollipop krijgen. Samsung heeft al gezegd dat het daarbij sowieso gaat om de Samsung Galaxy S4, en misschien krijgt ook de S3 het nieuwe OS.

Interactieve notificaties

In het nieuwe besturingssysteem zitten een aantal handige verbeteringen, zoals een vergrendeling die automatisch uit staat als je op je vertrouwde thuis-wifi zit. Ook kun je interactieve notificaties gebruiken.

Make-over

Speciaal voor de Galaxy S5 heeft Samsung ook de TouchWiz-skin een nieuwe make-over gegeven, die wat beter past bij het nieuwe design voor Android dat Google met Lollipop introduceerde. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000