De Apple TV is een handig apparaat, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt dan alleen video streamen? We geven je zeven handige tips om nog meer uit je Apple TV te halen.

Je iPhone of iPad als afstandsbediening gebruiken

De afstandsbediening van de nieuwe Apple TV is een stuk beter dan de vorige, maar als je nog een eerdere versie hebt of als je gewoon liever iets anders gebruikt om je Apple TV mee te bedienen, dan kun je hiervoor je iPhone of iPad gebruiken. Apple TV: 11 geheime functies van de afstandsbediening.

Met de Apple Remote app voor je iPhone en iPad kun je je Apple TV met vingerbewegingen bedienen en lekker snel titels intypen zodat je ze niet meer op het scherm hoeft te selecteren, wat heel lang kan duren.

Apps gebruiken

Voor de nieuwste Apple TV is er een Apple TV App Store beschikbaar. De bedoeling is dat ontwikkelaars specifieke apps en spelletjes voor de Apple TV gaan maken. Met de nieuwe afstandsbediening is het heel eenvoudig om vanaf je televisie door de beschikbare apps heen te scrollen en een aankoop te doen.

Spelletjes spelen met je vrienden

De afstandsbediening die met de nieuwe Apple TV wordt meegeleverd kan ook als controller voor spelletjes gebruikt worden. Als je vrienden een dergelijke afstandsbediening niet hebben, kun je toch samen spelletjes spelen (met maximaal vier mensen) omdat ze hun iPhone of iPod touch als controller kunnen gebruiken. Ook worden bepaalde controllers van derden ondersteund.

© PXimport

Synchrone AirPlay weergave

Met de functie voor synchrone AirPlay weergave kun je alles wat je op het scherm van je iPhone, iPad, iPod touch of Mac ziet draadloos naar je televisie sturen. Dit kan alleen met een iPhone 4s of later, een iPad 2 of later, of een vijfde generatie iPod touch of later. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Met synchrone Airplay weergave kun je spelletjes spelen, presentaties geven en meer - allemaal vanaf je televisie. Houd er wel rekening mee dat niet alle apps AirPlay ondersteunen.

Muziek streamen via je Apple TV

Met je Apple TV kun je niet alleen video streamen, maar ook muziek. Dat is handig als je een home cinema systeem hebt met goede speakers. Zorg wel dat Thuisdeling aan staat op je Apple TV en in iTunes op je computer, anders werkt het niet!

Gebruik een ethernetkabel voor een betere verbinding

Als je graag een betrouwbaardere verbinding voor je Apple TV wilt zodat je beter kunt streamen, is het een goed idee om een ethernetkabel te gebruiken in plaats van wifi. Je Apple TV moet zich dan wel in de buurt van de router bevinden.

Je Apple TV op een oudere televisie gebruiken

Standaard werkt de Apple TV alleen met televisies die een HDMI-poort hebben, maar als je je Apple TV aan een oudere televisie wilt koppelen kun je een composiet-naar-HDMI adapter gebruiken. Deze kosten zo rond de 40 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000