Apple TV: 11 geheime functies van de afstandsbediening

De afstandsbediening van de Apple TV heeft weinig knoppen maar biedt toch een toegankelijke bediening. Met de verborgen functies haal je nog meer uit het apparaat.

Met deze verborgen functies van de afstandsbediening van de Apple TV kun je nog meer regelen met slechts een paar knoppen. Wij zetten hier elf functies voor je op een rij die je waarschijnlijk nog niet kent. Lees ook: Gebruik je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV.

1. Koppelen

Druk vijf seconden de menu-knop en de select-knop naar rechts om een afstandsbediening aan een Apple TV te koppelen. Wil je hem juist loskoppelen, houd dan vijf seconden de menu-knop en de select-knop naar links ingedrukt.

2. Instellingen tijdens video

Druk tijdens het afspelen van een iTunes-video drie seconden op de select-knop om instellingen zoals de ondertiteling weer te geven

3. Terugspoelen

Houd de select-knop ingedrukt naar lins om 30 seconden terug te spoelen. Als je hem ingedrukt houdt, blijft hij terugspoelen totdat je hem weer loslaat. Wil je de snelheid van het terugspoelen instellen, druk dan meerdere keren op de select-knop naar links tijdens het terugspoelen.

4. Vooruitspoelen

Net als terugspoelen kun je ook vooruitspoelen door de select-knop ingedrukt te houden, maar nu naar rechts.

5. Slow-motion

Wil je langzaam afspelen? Zet de video dan op pauze en druk naar rechts op de select-knop. Als je naar links drukt, speelt de video in slow-motion terug.

6. Hoofdstukken

Druk tijdens het afspelen van een iTunes-video naar beneden op de select-knop om een hoofdstuk te kiezen of 30 seconden vooruit te spoelen.

7. Vastloper

Loopt je Apple TV vast? Je kunt de stoom er even afhalen of een reset geven via de afstandsbediening. Houd de menu-knop en de select-knop naar beneden zes seconden ingedrukt, zodat de Apple TV vanzelf herstart.

8. Snel naar het hoofdmenu

Druk drie seconden op de menu-knop om meteen naar het hoofdmenu te gaan

9. Pictogrammen rangschikken

Druk drie seconden op de select-knop om de pictogrammen te rangschikken, net als de home-knop op de iPhone. Met de play/pause-knop verberg je een pictogram.

10. Andere tekens

Als je de afstandsbediening gebruikt om tekst in te voeren in bijvoorbeeld een zoekopdracht, dan kun je door de play/pause-knop in te drukken of de select-knop ingedrukt te houden wisselen tussen de verschillende toetsenborden en accenttekens.

11. Sluimerstand

Druk vijf seconden op de play/pause-knop om in de sluimerstand te gaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten