5 tips voor Apple Maps in iOS 10

Apple Maps is flink onder handen genomen in iOS 10. Niet alleen is de vormgeving op de schop gegaan, het zoeken is flink veranderd en routebeschrijvingen zijn een stuk beter geworden. De vijf beste tips voor de nieuwe kaarten-app voor de iPhone en iPad vind je uiteraard op MacWorld.nl.

Nieuwe vormgeving

De Kaarten-app ziet er iets anders uit dan je gewend bent. Vanaf nu zitten alle navigatie-knoppen aan de onderkant. Wil je iets doen in de app, dan veeg je omhoog om alle opties in te zien. Hier vind je onder andere adressen die je de laatste tijd vaak hebt bezocht.

Wil je naar een adres navigeren, dan tik je gewoon op één van de adressen of typ een nieuw adres in de zoekbalk. Onderin kies je of je met de auto, te voet of met het openbaar vervoer wilt reizen. De grote groene startknop zorgt ervoor dat de navigatie begint.

Media has no description

© PXimport

Media has no description

© PXimport

Navigeren

Tijdens het navigeren kun je POI's (Points of Interests) vinden door omhoog te vegen. POI's zijn bijvoorbeeld tankstations, restaurants en cafés. Handig is dat de app meteen berekent hoeveel extra tijd een tussenstop bij een POI kost.

Tik op één van de grote knoppen om een POI te selecteren. De kaarten-app zal alleen opties selecteren die niet ver van de route afwijken. Je ziet de opties op de kaart weergegeven met bolletjes en een nummer.

Beter zoeken

De zoekfunctie in de kaarten-app is een stuk handiger geworden. Als je in de zoekbalk tikt, verschijnen er vier ronde categorieën onder de zoek-balk: Eten en drinken, Winkelen, Vrije tijd en Reizen.

Tik op één van de categorieën om een aantal suggesties weer te laten geven, de zoekresultaten komen overigens uit de database van Yelp. Je kunt de zoekopdracht verder inperken door bovenin op een subcategorie te tikken.

Media has no description

© PXimport

Media has no description

© PXimport

Extensies toevoegen

Net als in de Berichten-app kun je ook in Apple Maps extensies toevoegen. Dit doe je door in de App Store een compatibele app te downloaden, bijvoorbeeld Uber. Ga vervolgens naar Instellingen / Kaarten en zet de schuif achter de extensie aan onder Uitbreidingen. Bij een zoekresultaat tik je bijvoorbeeld op Rit en kun je meteen een Uber-taxi boeken.

Naast Uber zijn er handige extensies van bijvoorbeeld Lyft, OpenTable en Yelp. Met de OpenTable-extensie boek je een tafeltje bij een restaurant in de buurt en Lyft boekt gemakkelijk een ritje.

Media has no description

© PXimport

Media has no description

© PXimport

Informatie over gebouwen

Als je op een bekend gebouw in de kaarten-app tikt, vind je meer informatie over het object. De knop Flyover-tour laat je een 3D-weergave zien en als je naar boven veegt, vind je informatie van Wikipedia.

Eronder zie je meteen wat Yelp-gebruikers van de attractie of het gebouw vinden en als je zelf een recensie wilt schrijven, dan tik je op de knop Schrijf recensie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000