5 goede smartphonehacks voor Android en iPhone

5 goede smartphonehacks voor Android en iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 september 2022 - 21:06

Aangepast: 20 september 2022 - 07:42

Op zoek naar manieren om dat apparaat dat je toch al veelvuldig in je hand houdt, nog beter te gebruiken? Op ons TikTok-kanaal delen we regelmatig handige tips voor je smartphone, technieuws en gekke gadgets. We noemen 5 goede smartphonehacks die je nu op ons kanaal kunt vinden.

ID.nl is niet alleen te vinden op ID.nl, er is ook een TikTok-kanaal waarmee je op de hoogte wordt gehouden van groot nieuws uit de wereld van technologie, opmerkelijke gadgets die verschijnen en handige tips en tricks voor je smartphone. Zeker na zoveel jaren smartphonegebruik is er waarschijnlijk veel gedrag ingesleten en kijk je niet altijd meer naar wat er zoal nieuw is. Geen probleem, want dat doen wij voor je. Kende je deze vijf smartphonehacks al?

Verbeter de audio van je iPhone

Luister je graag naar muziek of podcasts via oordopjes? In principe is het geluid op iPhone als je moderne oordopjes hebt vrij goed, maar het kan beter. In de onderstaande video op TikTok vertelt Martin je wat je kunt doen om je audio-beleving op iPhone in combinatie met oordopjes nog beter te maken. Spoiler: je hebt er geen speciale app voor nodig.

Bekijk de video via deze link op ons TikTok-kanaal.

Maak van je smartphone een megafoon

Ga je met je padelvereniging op pad en wil je de groep bij elkaar roepen? Nu kun je daar je stembanden op stuk schreeuwen, maar je kunt er ook voor kiezen om technologie voor je te laten werken. Het maakt in dit geval niet uit of je een Apple-smartphone of een Android gebruikt: in de onderstaande video geven we tips voor beide systemen om je smartphone in een megafoon te veranderen. Je hebt er nog wel één ander ingrediënt voor nodig, namelijk een Bluetooth-speaker van een willekeurig merk.

Bekijk de video op TikTok via deze link.

Krijg toegang tot een geheim -en handig- menu

Op Samsung-telefoons kun je een speciale code invoeren om toegang te krijgen tot een menu dat je niet zomaar in de Instellingen kunt vinden. Je kunt hierin uitproberen of je speakers nog goed werken en of je scherm de kleuren nog wel goed weergeeft. Noem het een lichte APK die je zelf kunt uitvoeren op je smartphone, zolang dit tenminste een Samsung is. Via de onderstaande link kun je de video op TikTok bekijken.

Bekijk via deze link de TikTok-video.

Bekijk twee views op Google Maps

Veel mensen zijn gewend om Google Maps in fullscreen te gebruiken. Zo zie je het meeste van de kaart, maar uiteindelijk staar je toch vooral naar het blauwe bolletje en of die wel de goede kant op de blauwe lijn loopt. Het is daarin erg handig om de streetview-modus erbij te hebben, zodat je extra kunt controleren of je goed loopt. Dat hoeft niet los van elkaar. Met de onderstaande handige lifehack kun je op één scherm twee verschillende views bekijken.

Bekijk de video via deze link op TikTok.

Apps sorteren zonder dat het een-voor-een hoeft

Wanneer je regelmatig een app downloadt, komt je scherm enorm vol te staan met icoontjes. Soms wil je die even opruimen, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft dat helemaal niet één voor één. Je kunt zelfs alsnog maar één hand gebruiken om meerdere apps tegelijk in een mapje op te bergen. Opgeruimd staat -nu nog sneller- netjes. 

Bekijk de video op TikTok.

Wil je op de hoogte blijven van technieuws, opvallende gadgets en meer lifehacks voor je smartphone? Volg ons dan op TikTik via @id.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000