© CIDimport

3 Office-apps voor de iPad

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 juni 2012 - 06:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Er verschijnen steeds meer apps op de markt die klassieke computertoepassingen beschikbaar maken op de iPad. Zo ook voor de office-pakketten. Hier zijn 3 populaire pakketten op een rij.

iWork

iWork is op de Mac al jaren de tegenhanger van Microsofts Office. Net als op de Mac bestaat iWork voor de iPad uit losse applicaties die je kunt downloaden voor 7,99 euro. 'Pages' is de uitgebreide tekstverwerker, 'Numbers' het spreadsheet programma en voor de presentaties gebruik je 'Keynote'. Zoals je mag verwachten van Apple wordt ook dit office-pakket voor de iPad gekenmerkt door gebruiksvriendelijkheid. De interface is eenvoudig en handige sjablonen helpen je op weg.

Berichten kun je gemakkelijk synchroniseren met Apple's eigen iCloud. Dat is handig, want zo werk je op zowel je Mac, als onderweg op de iPad aan het zelfde document. Helaas is het niet mogelijk om losse bestanden op te slaan in een Dropbox-account.

© CIDimport

Beoordeling

+ handige sjablonen

+ gebruiksvriendelijke interface

+ Per functie een apart toetsenbord

- matige Dropbox-ondersteuning

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPad, Pages, Keynote, Numbers

Office² HD

Office² HD bestaat, in tegenstelling tot Apple's iWork, uit één app waarin je documenten, spreadsheets, presentaties en tekstbestanden kunt aanmaken en bewerken. De interface ziet er een stuk minder fraai uit dan die van iWork en doet denken aan een office-versie uit 1997. Toch heeft de app enkele interessante mogelijkheden. Zo is het mogelijk om losse documenten te beveiligen met een pincode.

In de instellingen kun je aangeven of nieuwe bestanden moeten worden opgeslagen als .doc of .docx. Handig, want hierdoor kunnen ook mensen met een oudere versie van Office de bestanden op hun computer openen.

© CIDimport

Beoordeling

+ beveilig met pincode

+ keuze voor zowel .doc als .docx

- geen ruimte voor wiskundige tekens op het toetsenbord

Prijs: 5,99 euro

Beschikbaar voor: iPad

Quickoffice

Quickoffice is een prima mix tussen Office² HD en iWork. De app ziet er goed uit en werkt prettig. Daarnaast biedt de app uitgebreide mogelijkheden voor het bekijken en bewerken van documenten van grote online opslagdiensten zoals Dropbox, Evernote en GoogleDocs.

Een mooie feature, die Quickoffice zeer aantrekkelijk maakt is de 'WiFi File Transfer'. Als de iPad verbonden is met een WiFi-netwerk, dan verschijnt onderin het beeld een url. Wanneer je op een computer in hetzelfde netwerk deze url intypt, dan krijg je toegang tot de bestanden op je iPad.

© CIDimport

Beoordeling

+ mooie interface

+ gemakkelijk bestanden delen

- geen speciaal toetsenbord voor spreadsheets

Prijs: 15,99 euro

Beschikbaar voor: iPad

Kortom

Bovenstaande apps tonen aan dat het goed te doen is om documenten en spreadsheets te openen en te bewerken op de iPad. De ervaring is uiteraard anders dan achter een pc of laptop, maar voor wie gewend is aan het toetsenbord en de interface op de iPad, komt een heel eind.

De mooiste documenten maak je op met de iWork-apps van Apple. Dankzij handige sjablonen en uitgebreide mogelijkheden is dit een goede optie voor het opmaken van nieuwe documenten. Wil je echter toegang tot huidige documenten in een Dropbox-account of op een server, dan zijn Office HD² en Quickoffice een betere keuze.

Deze verzameling is samengesteld door de redactie van Appfish.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000