Goedkoop eten kopen via deze drie apps

Goedkoop eten kopen via deze drie apps

Geplaatst: 20 februari 2024 - 13:02

Saskia van Weert

Wil je besparen op je uitgaven voor eten (en drinken)? Via de drie apps in dit artikel kun je uiteenlopende etenswaren en dranken bestellen voor weinig.

Too Good to Go

Too good too go

© guteksk7

Deze internationale app draait al een tijdje mee in ons land. De gratis app heeft tot doel voedselverspilling te verminderen en doet dat door allerlei supermarkten, etenszaakjes, bakkers en andere horecabedrijven aan te sluiten. Als ze eten verwachten over te hebben, bieden deze zaken zogeheten Magic Boxen aan. Dat zijn pakketten die je bestelt en betaalt via de app, en waarbij het een verrassing is wat je krijgt.

Bij een bakker kan dat natuurlijk brood en gebak zijn, maar er zijn bijvoorbeeld ook sushirestaurants aangesloten. Je haalt ze op binnen het tijdvak dat de ondernemer heeft aangegeven. Tijdens het ophalen swipe je binnen de app over een balkje, zodat jijzelf en de ondernemer kunnen zien dat het pakket is opgehaald. Meestal moet je daarbij zelf een tas of bakjes meenemen.

Daarnaast is er een gedeelte met pakketten die worden thuisbezorgd. Die pakketten bestaan doorgaans uit houdbare artikelen die dicht op de uiterste verkoopdatum zitten of daar al overheen zijn. Dat is geen probleem, want het betreft bijvoorbeeld pindakaas, instant noedels of drinkpakjes. Je ziet in grote lijnen de inhoud van het pakket, bestelt en betaalt deze via de app en wacht tot de postbode de doos komt bezorgen.

Voordelen en nadelen

Voordelen van Too Good to Go zijn dat je (vers) eten tegen een lagere prijs kunt kopen of voordeelpakketten kunt bestellen om je voorraadkast te vullen tegen een gereduceerde prijs. Je draagt zo bij aan vermindering van voedselverspilling.

Nadelen zijn dat je bij de Magic Boxen niet weet wat je krijgt, en dat deze maaltijden vaak dezelfde dag nog opgegeten of klaargemaakt moeten worden. En je moet er snel bij zijn, want de Magic Boxen raken snel uitverkocht.

App downloaden

Download Too Good to Go in de App Store of de Play Store

Leestip: Tijd, geld én stress besparen? Ga mealpreppen!

Foodello

Foodello

© Farknot Architect

Foodello is een online supermarkt voor ‘eten dat gered wordt’, zoals de bedenkers het omschrijven. Via de app en website biedt het bedrijf allerlei etenswaren aan, die kort op de houdbaarheidsdatum zitten of waarvan die al verlopen is. Het betreft dan voedingsmiddelen waarvoor dit geen echt belangrijk aspect is, zoals gedroogde pasta.

Ook vind je in het zeer uitgebreide aanbod allerlei producten die het niet gered hebben in de supermarkten, bijvoorbeeld omdat de verkopen tegenvielen. Er zit van alles tussen: van kruidenpotjes met exotische mengsels tot aan Aziatisch snoep en van rijst tot pindakaas. Het aanbod wisselt sterk en er zijn vaak ook aantrekkelijke aanbiedingen van zaken in bulk (denk aan een zak van een kilo panko, Japans paneermeer).

De artikelen worden thuisbezorgd vanaf 30 euro en voor nieuwe klanten is dat bedrag vaak wat lager. In de app en op de site zoek je op soort aanbieding (superdeals) of productgroep, maar je kunt ook via het menu snel zoeken of er pasta of rijst in het assortiment zit is.

Voordelen en nadelen

Hset voordeel van Foodello is dat je er echt heel goedkoop allerlei etenswaren kunt aanschaffen. Je leest precies wat je krijgt en ziet ook de originele verkoopprijs, zodat je zelf kunt inschatten of de aanbieding aantrekkelijk voor je is. Het nadeel is het minimum bezorgbedrag, plus dat het aanbod zo groot en wisselend is dat je er echt even wat tijd voor moet uittrekken om een keuze te maken.       

App downloaden

Download Foodello in de App Store of de Play Store

Vers eten langer bewaren?

Hoppa in een vacuümzak en zo de koelkast of vriezer in!

Butlon

Butlon

© amnaj

Ook Butlon is een online supermarkt, maar dan eentje met een net wat andere focus dan Foodello. Bij Butlon bestel je etenswaren in bulk, en is er ook van alles uit de koeling en de diepvries verkrijgbaar. Denk aan een aanbieding van 40 waterijsjes voor een paar euro. De houdbaarheidsdatum is bij veel producten verlopen, maar ze mogen nog gewoon verkocht worden op deze manier. Zaken als ijsjes en bevroren broodjes zijn doorgaans nog prima te gebruiken als de THT-datum is verlopen.

Het is zaak om goed te checken wat je precies koopt. Soms krijg je bijvoorbeeld een halve doos van een artikel, omdat het een restpartij is die in delen is opgedeeld. Zorg daarnaast voor voldoende ruimte in je vriezer. Tachtig croissants in bulk kopen kan aantrekkelijk zijn, maar ze moeten wel in de lades passen, anders verspil je alsnog eten dat je moet weggooien. Het minimum bestelbedrag bij Butlon is 50 euro.

Voordelen en nadelen

Het voordeel van Butlon is dat je er zeer scherpe aanbiedingen tegenkomt, die je kunt combineren met je normale boodschappen. Het nadeel is het vrij hoge minimum bestelbedrag.

App downloaden

Download Butlon in de App Store of de Play Store


Met een multicooker kun je energie (en dus geld) besparen
0

Powered by

logo

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten