Waar voor je geld: 5 elektrische (robot)grasmaaiers van max 700 euro

© Gardena

Waar voor je geld: 5 elektrische (robot)grasmaaiers van max 700 euro

Geplaatst: 27 april 2024 - 12:06

Aangepast: 30 april 2024 - 07:55

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een krachtige grasmaaier om jouw gazon te kortwieken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken grasmaaiers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 700 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Bosch Indego XS 300

Vind je grasmaaien niet zo’n leuke klus? Laat de Bosch Indego XS 300 dit klusje dan voor je opknappen. Het Duitse merk hanteert weliswaar in zijn eigen webshop een adviesprijs van 829,95 euro, maar diverse webwinkels duiken ruim onder de grens van zeshonderd euro. Deze robotmaaier is geschikt voor een oppervlakte van driehonderd vierkante meter. Bevestigingspinnen en grensdraad zijn inbegrepen, zodat de Indego XS 300 bijvoorbeeld ook langs een sloot of rondom een vijver zijn werk kan doen. Een volle accu is goed voor een werktijd van zo’n 45 minuten.

Voordat de robotmaaier aan de slag gaat, brengt het apparaat eerst jouw gazon in kaart. Vervolgens maakt deze grasmaaier de sprieten in parallelle banen een kopje kleiner. Deze tuinassistent stelt op eigen houtje een maaischema voor. Een pluspunt is dat de Indego XS 300 hellingen met een stijgingspercentage van 27 procent kan passeren. Verder zorgt een sensor dat het apparaat nergens tegenaan botst. Het gemaaide gras wordt versnipperd, waarna de resten op het gazon achterblijven. De snippers dienen zo als meststof.

0

Powered by

logo

Makita DLM460PT2

Heb je een groot gazon met een oppervlakte tot 1600 vierkante meter, dan is de Makita DLM460PT2 een ideaal werkpaard. Er zijn namelijk twee krachtige accu’s bijgesloten. Hierdoor maai je volledig draadloos! Beide accu’s hebben ieder een ruime capaciteit van 5000 mAh en je kunt ze ook nog eens tegelijk in de behuizing plaatsen. Volgens de fabrikant resulteert dat in een werktijd van drie kwartier. Met een maaibreedte van 46 centimeter is de tuinklus zo gepiept.

Je bepaalt met tien standen de gewenste spriethoogte van minimaal 2 en maximaal 7,5 centimeter. Voor de verwerking van het gemaaide gras biedt de DLM460PT2 twee mogelijkheden. Je kunt de resten in een reservoir van zestig liter opvangen óf de bijgesloten mulchplug gebruiken. Met laatstgenoemde optie laat je de snippers achter op het grasveld. Deze accu-grasmaaier bepaalt op basis van de weerstand het benodigde vermogen. Is de klus geklaard, dan plaats je de accu’s in de meegeleverde snellader.

0

Powered by

logo

Gardena Sileno minimo

Volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl is de Gardena Sileno minimo op het moment van schrijven goedkoper dan ooit. Je gebruikt deze robot voor een bescheiden gazon met een oppervlakte tot 250 vierkante meter. Voor de configuratie verbind je het apparaat met een app op je smartphone. Dat werkt via bluetooth. Geef hierin de maten van jouw grasveld(je) door. Verder kies je ook de beoogde maaidagen en voorkeurstijden. Vervolgens berekent de Sileno minimo de ideale maaitijd. Een pluspunt is de lage geluidsproductie van slechts 57 decibel. Concentreer je in de tuin dus gerust op een boek, terwijl de grasmaaier zijn werk doet.

Voordat je deze robot in de tuin loslaat, dien je het gazon eerst af te bakenen. Hiervoor zijn er krammen en 150 meter grensdraad meegeleverd. Vervolgens kan er eigenlijk niets meer misgaan. De behuizing bevat een bots-sensor, waardoor hij obstakels moeiteloos ontwijkt. De wielen en de motor verdragen een maximaal hellingspercentage van 25 procent, zodat je tuin niet helemaal vlak hoeft te zijn. Een volgeladen accu biedt een werktijd van ongeveer zeventig minuten. Is het gras gemaaid? Sproei de onderkant van de robotmaaier dan met de tuinslang schoon.

0

Powered by

logo

Lees ook: Zo kies je een robotmaaier die past bij jouw tuin

WOLF-Garten A 400 E

Zoek je een krachtige elektrische grasmaaier, dan is dit betaalbare exemplaar van WOLF-Garten zeer geschikt. Met de A 400 E kun je prima op een gazon tot 450 vierkante meter uit de voeten. Dankzij een capaciteit van 45 liter vang je alle grassnippers op zonder dat je tussentijds het reservoir hoeft te legen. Het is ook mogelijk om de versnipperde grassprieten op het gazon te verspreiden. Je gebruikt hiervoor de ingebouwde mulchfunctie.

Dankzij een vermogen van 1800 watt heeft de A 400 E een motor met voldoende power. Aan de hand van zes niveaus stel je eenvoudig de gewenste grashoogte in. Kies een waarde van ergens tussen de 2,5 en 7,5 centimeter. Gunstig is de maaibreedte van veertig centimeter. Ten opzichte van kleinere grasmaaiers hoef je zo minder banen te lopen. De duwhandel is in hoogte verstelbaar, zodat zowel grote als kleine personen kunnen maaien. Heb je een klein gazon? Overweeg in dat geval deze lichtere (en goedkopere) uitvoering.

0

Powered by

logo

Robomow RT300

De Robomow RT300 is een betaalbare robotmaaier voor een relatief kleine tuin. Ga uit van een oppervlakte tot hoogstens driehonderd vierkante meter. De wielen hebben veel grip, waardoor hellingen tot een percentage van dertig procent geen hindernis vormen. Wegens de bescheiden maaibreedte van achttien centimeter manoeuvreert de RT300 zich soepel door smalle doorgangen. Een ander pluspunt is dat je het gras met een minimale hoogte van 1,5 centimeter kunt maaien. De maximaal instelbare spriethoogte bedraagt zes centimeter.

De RT300 heeft een ingebouwde mulchfunctie. Kortom, het gemaaide gras wordt versnipperd en vervolgens op het gazon verspreid. Voor de configuratie koppel je de robotmaaier via bluetooth met een app op je smartphone. Bepaal vervolgens het maaischema. Een volgeladen accu is volgens Robomow goed voor een werktijd van 75 minuten. Opladen duurt ongeveer drie uur. Naast de robotmaaier en een oplaadstation bevat de verpakking ook nog 125 meter grensdraad en 150 draadpinnen. Onder de productnaam RT700 is er tegen een meerprijs eventueel een krachtigere uitvoering voor grotere gazons te koop.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten