Windows 10 beschikbaar voor Steam Deck

Windows 10 beschikbaar voor Steam Deck

Spelcomputer & games

Geplaatst: 11 maart 2022 - 07:09

Aangepast: 20 september 2022 - 07:58

Het Steam Deck is een draagbare computer waarop je kunt gamen. Aanvankelijk lanceerde de console met SteamOS, maar nu is Windows 10 ook beschikbaar.

Windows 10 beschikbaar voor Steam Deck

SteamOS is het besturingssysteem dat fabrikant Valve ontwikkelde. Je hebt het systeem nodig om de games uit je Steam-bibliotheek te kunnen spelen. Steam is een pc-programma waarmee je games koopt en beheert voor op je computer. Toen het Steam Deck lanceerde, misten nog enkele functies. Eén van die functies is ondersteuning voor het Windows-besturingssysteem.

Windows 10 voor Steam Deck

Valve lanceert die ondersteuning deze week. Als je Windows 10 wil installeren op het apparaat, dan dien je Steam OS te verwijderen. Steam Deck ondersteunt namelijk geen dual boot (waarmee je als gebruiker bij het opstarten kunt kiezen voor een specifiek besturingssysteem). Windows 11 is niet beschikbaar voor het apparaat, omdat het Deck niet voldoet aan de eis voor de benodigde TPM-firmware.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de koptelefoonaansluiting en speakers op het Steam Deck niet werken wanneer je Windows 10 installeert. Valve heeft namelijk nog geen audiodrivers beschikbaar gesteld. Wil je toch geluid uit het Steam Deck krijgen, dan ben je aangewezen op usb-c of bluetooth.

Wil je desondanks Windows 10 installeren op Steam Deck? Download dan hier de gegevens. Mocht het misgaan – de installatie verloopt namelijk niet altijd vlekkeloos – dan vind je hier de herstelopties.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000