Steam Deck ontvangt eindelijk Windows-audiodrivers

Steam Deck ontvangt eindelijk Windows-audiodrivers

Spelcomputer & games

Geplaatst: 16 mei 2022 - 05:19

Aangepast: 20 september 2022 - 08:00

De Steam Deck, een draagbare gaming-pc, ontvangt eindelijk de benodigde Windows-audiodrivers, maanden na zijn lancering.

Steam Deck ontvangt eindelijk Windows-audiodrivers

Wanneer gamers Windows zouden installeren op dit apparaat, dat standaard met SteamOS komt, dan waren ze aangewezen op draadloze oortjes of een usb-dongle om geluid te kunnen horen.

De speakers op het apparaat en de koptelefoonaansluiting deden het namelijk niet met Windows aan boord. Valve, de fabrikant van de Steam Deck, geeft hiervoor AMD de schuld. De drivers zijn hier te downloaden.

Steam Deck ontvangt Windows-audiodrivers

Aanvankelijk duurde het ook al een tijdje voordat het apparaat de benodigde drivers voor wifi, graphics, bluetooth en de sd-kaart kreeg. Dat lag destijds ook aan AMD.

Desondanks is het nog altijd niet echt aan te raden Windows te installeren op de Steam Deck. Valve pakt bugs meteen aan voor gebruikers die Linux installeren; maar Windows-gebruikers staan er vooralsnog alleen voor, zo luidt de boodschap vanuit het bedrijf.

De Deck voldoet in principe aan de minimale specificaties om Windows 11 te kunnen installeren, maar tot op heden is de gebruikerservaring suboptimaal. Veel gebruikers wachten daarom nog steeds op de dual-bootoptie, waarmee je twee besturingssystemen kunt installeren en bij het opstarten een keuze kunt maken. Wanneer die functie arriveert, is niet duidelijk.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000