PlayStation-gebruikers krijgen compensatie voor niet-werkend PlayStation Network

PlayStation-gebruikers krijgen compensatie voor niet-werkend PlayStation Network

Spelcomputer & games

Geplaatst: 2 januari 2015 - 07:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:42

PlayStation-eigenaren die deze kerstvakantie niet online hebben kunnen gamen, krijgen een kleine compensatie van Sony. Het bedrijf biedt gebruikers 5 dagen gratis PlayStation Plus aan, als compensatie dat het PlayStation Network (PSN) offline was.

Het PlayStation Network was deze kerstvakantie amper bereikbaar, omdat de dienst constant onder vuur lag van DDoS-aanvallen.

PlayStation Plus

Ter compensatie krijgen betalende PlayStation Plus-gebruikers de dienst 5 dagen gratis. Het gaat alleen om gebruikers die nu al betalen voor PlayStation Plus, of een proefabonnement hadden dat nog liep op 25 december. PlayStation Plus is een betaalde variant van PlayStation Network, waarbij gebruikers voor een klein bedrag per maand allerlei extras krijgen zoals gratis demo's of previews van games.

Ook voor 'gewone' gebruikers

Ook voor niet-betalende gebruikers komt Sony met compensatie: die krijgen uiteindelijk 10% korting op het complete aankoopbedrag van hun games als zij iets in de online winkel van PlayStation Network kopen. Volgens Sony zit er geen limiet op het aantal gekochte games - de korting geldt voor het hele aankoopbedrag.

DDoS

Het PlayStation Network lag de afgelopen week veel plat door een DDoS-aanval. Die werd uitgevoerd door een groep hackers als promotiestunt. Zij wilden laten zien dat ze een dienst hebben gebouwd waarbij klanten kunnen betalen om een eigen DDoS-aanval uit te voeren.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000