Zo werkt Microsoft Authenticator

© PXimport

Zo werkt Microsoft Authenticator

Software

Geplaatst: 22 april 2020 - 09:07

Aangepast: 25 november 2022 - 08:42

Stefanie Katzenbauer

Wie veel gebruik maakt van Microsoft producten en diensten, kan met de Microsoft Authenticator app makkelijk inloggen op elk gewenst Microsoft platform. Hiermee hoef je niet langer al je verschillende wachtwoorden te onthouden. Met deze app kun je via een twee-staps-verificatie niet alleen veilig maar ook makkelijk inloggen. De app zelf in zeer overzichtelijk en simpel in het gebruik. Wij leggen je graag uit hoe Microsoft Authenticator werkt en hoe je de app instelt.

Zoals gezegd log je met de Microsoft Authenticator in op allerlei verschillende Microsoftdiensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office 365 maar ook aan Dropbox, LinkedIn en Slack. Daarnaast kun je de app ook gebruiken om accounts toe te voegen die niet van Microsoft zelf zijn.

Je kunt de app op verschillende manieren gebruiken om in te loggen. Hiervoor kun je je vingerafdruk, gezichtsherkenning of een pincode gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen op de veiligere twee-staps-verificatie in te stellen waarbij je je vingerafdruk of gezichtsherkenning combineert met een pincode of wachtwoord.

Set-up van de app

Je kunt de app downloaden voor Android en voor iOS. Ga via je laptop of desktop naar deze site en meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord. Selecteer vervolgens bij stap 1 de ‘mobiele app’ en selecteer dat je verificatie notificaties wil ontvangen. Deze notificaties op je telefoon zorgen ervoor dat je met één druk op de notificatie ingelogd bent bij je gewenste account.

Open vervolgens de app en scan de QR-code die op je laptop of desktop verschijnt nadat je op ‘set-up’ geklikt hebt. Hiervoor moet je de app op je telefoon toestemming geven om gebruik te maken van je camera. Je kunt er in de app ook voor kiezen om ook hier in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord.

Je kunt ervoor kiezen om met een privé-account in te loggen óf met een werk of school account. Je kunt ook meerdere accounts toevoegen in de app.

Gebruik van de app

Nadat je ingelogd bent op je account, kun je de code die aan jouw specifieke account gekoppeld wordt, gebruiken om in te loggen op de Microsoft diensten. Je kunt handmatig de code kopiëren of inloggen via de verificatie notificatie.

Zorg er wel voor dat je een back-up maakt van je account zodat je ook makkelijk op andere apparaten in kunt loggen én kunt blijven inloggen zonder problemen te krijgen als je bijvoorbeeld je mobiele telefoon kwijtraakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000