Zo maak je een beste vrienden-lijst in Instagram

© PXimport

Zo maak je een beste vrienden-lijst in Instagram

Geplaatst: 11 maart 2020 - 15:11

Aangepast: 25 november 2022 - 08:38

Justin Doornekamp

In de begindagen van Instagram was het nog erg moeilijk om eenmalig content af te schermen. Wilde je voorkomen dat bijvoorbeeld je collega’s een specifieke foto zouden zien, dan moest je hen allemaal handmatig blokkeren. Pas als je de blokkade per volger weer uitschakelde, kreeg hij of zij weer al je foto’s en video’s te zien. Heel omslachtig!

Daarom kwam Instagram met de Beste Vrienden-optie, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om verhalen te delen met een beperkte groep volgers. Als je een lijst hebt opgesteld met je beste vrienden, dan krijg je de optie om verhalen enkel met deze groep mensen te delen.

Zo doe je dat

Hoe kun je in Instagram je vrienden toevoegen aan een favorietenlijst? Dat is heel simpel:

Open de Instagram-app op je Android-toestel of je iPhone en klik op je profiel rechtsonder in het scherm. Tik in de iOS-app op je gebruikersnaam bovenaan en vervolgens op Goede vrienden toevoegen. Gebruik je de Android-app van Instagram, dan kun je vanuit je profielpagina op de drie horizontale streepjes (rechtsboven in het scherm) drukken. In het menu dat tevoorschijn komt zie je Goede vrienden staan. Klik daarop.

Heb je nog geen favorietenlijst aangemaakt, dan zie je de Aan de slag-knop. Tik erop en je ziet vervolgens een reeks suggesties van personen die je kunt toevoegen aan de lijst. Je kunt ook vrienden opzoeken. Heb je je lijst samengesteld, tik dan op Lijst maken.

Als je nu op Goede vrienden tikt, dan zie je de gebruikers in de lijst staan. Met het plusje rechtsboven het scherm kun je meer mensen toevoegen.

Verhalen delen met je beste vrienden

Nu kun je verhalen delen met je beste vrienden. Tik in het thuisscherm op het cameraatje linksboven, zoals je altijd zou doen, maak een foto of filmpje en tik vervolgens op Beste vrienden om de content te delen met het geselecteerde groepje volgers.

Zo maak je een beste vrienden-lijst in Instagram-15082296

© CIDimport

Beste vrienden een bericht sturen

Recent kwam er ook een separate app uit voor Instagram, genaamd Threads, waarmee je in contact kunt blijven met je beste vrienden. Als een van je vrienden, die op je favorietenlijst in Instagram staat, jou een bericht stuurt, dan krijg je dat bericht binnen in Threads in plaats van in Instagram (mits je de app gedownload hebt, uiteraard).

Threads heeft wat interessante functies die je niet kunt vinden in Instagram. Zo kun je direct vanuit de app foto’s maken en versturen, vergelijkbaar met de manier waarop dit in Snapchat werkt. Ook kun je je status, locatie en andere realtime-informatie delen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000