Zo gaan de Office-apps er binnenkort uitzien

© PXimport

Zo gaan de Office-apps er binnenkort uitzien

Geplaatst: 18 augustus 2020 - 02:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:30

Justin Doornekamp

Microsoft blijft aan zijn producten schaven. Binnenkort kunnen we waarschijnlijk al kennismaken met een nieuw startmenu in Windows 10 en nu blijkt dat Microsoft ook van plan is om de Office 365-apps een nieuwe look te geven. Dit kun je verwachten.

In een blogpost geeft Jon Friedman, die als topman verantwoordelijk is voor het design van Microsoft Office, inzicht in de toekomst van Office.

Volgens Friedman staan we aan de vooravond van een nieuwe “designfilosofie” voor Office, waarin Microsoft de kantoorsoftware continu wil blijven verbeteren en wil inspelen op de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis, waardoor mensen vaker thuis werken.

Weg met de kleuren

Microsoft wil dat de Office-apps gestroomlijnder worden en dat visuele tierelantijntjes verdwijnen. Friedman deelde wat afbeeldingen van de nieuwe look en wat opvalt is dat de kleuren niet langer een grote rol spelen in de apps, terwijl je nu nog blauwe, rode en groene kleuren ziet als je Word, PowerPoint en Excel opstart. De Office-apps worden dus een stuk minder kleurrijk.

Scrol je in een document naar boven, dan zal je een simpele zoekbalk te zien krijgen waarmee je door al je Office 365-documenten kunt zoeken. Het lint aan de bovenkant van je documenten, waarin je alle bewerkingsopties vindt, zal ook gestroomlijnder worden, en je vindt enkel de belangrijkste functies die je nodig hebt voor het bewerken van je document.

© PXimport

Microsoft sleutelt ook aan de achterkant van de Office-apps en vooral de kracht van kunstmatige intelligentie moet beter naar voren komen. Microsoft wil deze technologie slim inzetten, waardoor het voor jou makkelijker moet worden om bijvoorbeeld spelfouten te ontdekken en te verbeteren in Word, om taken efficiënter te implementeren binnen Microsoft Planner of om rekenfouten uit je formules in Excel te halen. De fouten worden allemaal verzameld in een apart menu, zodat je ze in een handomdraai kunt oplossen.

Koppeling met Teams

Microsoft ziet dat gebruikers vanwege de coronacrisis ook veel Teams gebruiken in combinatie met de Office-tools. Als gevolg wil het bedrijf dan ook dat samenwerken met je collega’s binnen Teams en de Office-apps makkelijker moet worden. Concrete details hierover gafFriedman niet prijs.

© PXimport

Verder wil Microsoft de beveiliging van Office-documenten opschroeven door de eigenaar van een bestand meer mogelijkheden te geven om aan te geven met wie hij een document wil delen en of diegene dat document alleen mag bekijken of ook mag bewerken.

Microsoft liet niet weten wanneer we de eerste aanpassingen in Office te zien krijgen, maar het proces zal vermoedelijk geleidelijk verlopen over de komende jaren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000