WhatsApp eindelijk op je computer

© PXimport

WhatsApp eindelijk op je computer

Software

Geplaatst: 22 januari 2015 - 14:17

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Daan Doedens

Gebruikers van Android-, Windows Phone- en BlackBerry-toestellen kunnen eindelijk whatsappen op hun computer. Via een QR-code wordt de webversie van WhatsApp gekoppeld aan de app op je smartphone, waarna je de diensten naast elkaar en zelfs tegelijk kan gebruiken.

Ook foto's, emoji, typenotificaties en groepsgesprekken worden ondersteund. De webversie lijkt ook qua uiterlijk veel op de smartphone-app en werkt op het eerste gezicht foutloos. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om bureaubladmeldingen aan te zetten, zodat je iets anders kunt gaan doen terwijl je wacht op een berichtje. Ook op je smartphone komen de berichten nog steeds gewoon binnen.

Geen iPhone

Een voorwaarde is wel het gebruik van Chrome, andere browsers worden nog niet ondersteund. Berichten en foto's komen als kopieën je browser binnen, dus er wordt geen back-up van bestanden en berichten gemaakt. Om die reden moet je smartphone wel met internet verbonden zijn om de dienst te kunnen gebruiken.

iPhone-gebruikers kunnen niet genieten van de functie, omdat Apple strengere eisen aan ontwikkelaars en apps stelt. Voor de andere besturingssystemen is de functie per direct beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000