© PXimport

Wat is Amazon Prime Video?

Software

Geplaatst: 10 maart 2020 - 14:59

Aangepast: 25 november 2022 - 08:38

Laura Jenny

Het is soms een beetje ingewikkeld: Amazon Prime. Het is een abonnement voor klanten van Amazon waarmee je extra voordeel hebt op onder andere je verzendkosten. Echter is er ook Amazon Prime Video, en dat is weer een Netflix-alternatief. Wat is Amazon Prime Video?

Amazon is officieel in Nederland gelanceerd. Niet alleen fysieke producten zijn via Amazon.nl te bestellen, de abbonementsdienst van het Amerikaanse bedrijf krijgt ook voeten aan de grond ons land.

Amazon Prime Video is een streamingdienst die binnen het Amazon Prime-abonnement valt, al sinds december 2016 in Nederland verkrijgbaar. Je kunt de dienst gebruiken zoals je Netflix of Disney+ gebruikt. Dat wil zeggen dat je een account nodig hebt, maandelijks betaalt en dat je daarmee toegang krijgt tot een bibliotheek vol films en series, waaraan wekelijks nieuwe content wordt toegevoegd. Bovendien kun je de app op je smartphone kunt downloaden of je kijkt Amazon Prime Video in de browser. Er is ook een app voor smart-tv’s zoals tv's van Samsung en Android-TV, zodat je gemakkelijk een film of serie naar keuze kunt aanzetten. Ook zijn er apps voor Android en iOS.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Amazon-account nodig

Amazon wil graag dat je je Amazon-account gebruikt voor Amazon Prime Video. Als je een nieuw account probeert aan te maken, waarop je wel eens hebt besteld bij Amazon, dan wordt dat herkend en word je verzocht in te loggen op je Amazon-account dat al bekend is op dat e-mailadres. Het staat in tegenstelling tot Netflix dus niet op zich, het behoort overduidelijk tot het hele ecosysteem dat Amazon inmiddels heeft gecreëerd.

Heb je dat allemaal gedaan, dan zie je in de app diverse genres van films: “komediefilms, dramafilms, kinder- en familiefilms, onlangs toegevoegde films en films in het Hindi. Amazon Prime Video biedt behoorlijk wat films. Er zijn echter ook allerlei series beschikbaar, maar het grootste deel van de menu’s op de homepage bestaat uit films. Niet alles heeft nog Nederlandse ondertiteling, vandaar dat hiervoor een speciale sectie is toegevoegd.

Netflix-look-a-like

Het aanbod lijkt op dat van Netflix of Videoland, maar is uiteraard niet exact hetzelfde. Ook op Amazon Prime vind je diverse films, series en documentaires. Je vindt er Downton Abbey, Two and a Half Men en Mr. Robot, maar ook The Godfather en Man on Fire. Sommige films en series zijn dus hetzelfde als op Netflix, maar anderen zijn Amazon Originals, wat wil zeggen dat ze exclusief voor (en door) Amazon zijn gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de film Guava Island en de serie American Gods.

Amazon Prime Video kostte 5,99 euro per maand (de eerste maand is gratis) en was daarmee goedkoper dan zijn concurrenten. Met de komst van Amazon.nl is de prijs nog eens een stuk lager geworden. Een Amazon Prime abonnement kost na de eerste 30 gratis dagen 2,99 euro per maand. Bovendien kun je het platform op drie apparaten gebruiken en is er content beschikbaar in 4K, waar je bij Netflix een meerprijs voor betaalt. Betalen kan middels creditcard, PayPal en iDeal. Wanneer je je op de site van Amazon Prime Video aanmeldt krijg je alleen de optie om via creditcard te betalen, de andere betaalopties zijn echter aanwezig als je via de Amazon Prime bezorgdienst aanmeldt, waar we zo op terugkomen.

Amazon Prime Video Chromecasten

Je kunt sinds kort de series en films van Amazon Prime Video chromecasten, waardoor je heel makkelijk op een televisie met daaraan een Chromecast het grote aanbod aan films en series kunt bekijken. Het is in de smartphone-app bovendien mogelijk om series te downloaden, zodat je ze ook kunt bekijken als je in het vliegtuig zit of om andere redenen offline bent.

Er is nog een andere bijkomstigheid als je Amazon Prime Video neemt. Je neemt daarmee namelijk eigenlijk een Amazon Prime account, waardoor je bestellingen op Amazon eerder worden bezorgd, je voordelen hebt bij de gamedienst Twitch en onbeperkte opslag voor foto’s op Amazon Drive. Het moge duidelijk zijn, Amazon wil je er graag bij hebben. Het doet dat door deze streamingdienst aan te bieden als een grote entertainmentpoort naar meer Amazon in je leven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000