Amazon lanceert vandaag officieel in Nederland

© PXimport

Amazon lanceert vandaag officieel in Nederland

Software

Geplaatst: 10 maart 2020 - 08:44

Aangepast: 14 december 2022 - 13:20

Lorenzo Jepma

Het was al een geruime tijd bekend dat Amazon naar Nederland zou komen. Vanaf vandaag staat de Nederlandse site van de winkelgigant online. Het winkellandschap is met de komst van Amazon.nl voorgoed veranderd.

In het verleden was het al mogelijk om via de Duitse variant van de website fysieke producten te bestellen, maar vanaf vandaag is er dus een echte Nederlandse site in de lucht. Via Amazon.nl is het mogelijk om fysieke producten te bestellen. Daarvoor was het alleen mogelijk om digitale producten als een e-book aan te schaffen.

De webshop staat in Amerika bekend om een groot aanbod en scherpe aanbiedingen. De site verkoopt een breed scala aan producten waaronder boeken, elektronica, gereedschap en keukengerei. Het voordeel van een officieel Nederlandse shop is dat het voor de consument makkelijker wordt om op aankoop over te gaan. Twijfelaars die liever niet via de Duitse versie hun bestelling plaatsen zullen nu misschien eerder geneigd zijn om dat via Amazon.nl wel te doen. Scepsis over bijvoorbeeld problemen met retourneren of lange bezorgtijden zullen afnemen. Ook is het via de website mogelijk om zelf spullen te gaan verkopen. Voor 39 euro per maand ben je aangesloten bij de onlinewinkel en ben je aangesloten op alle EU-markten.

Via Amazon is het mogelijk om te betalen middels je creditcard en iDEAL. Onze Belgische buren kunnen betalen via Bancontact.

© PXimport

Amazon Prime

Amazon neemt ook de dienst Amazon Prime mee naar Nederland. Voorheen was de dienst in Nederland al af te nemen voor 5,49 euro per maand. Prime is vanaf nu een abonnementsdienst die je voor 2,99 euro per maand kan krijgen. De eerste 30 dagen kun je gratis proberen! Met Prime geniet je van een aantal voordelen. Zo krijg je onbeperkt gratis bezorgingen van de producten die je besteld en krijg je toegang tot Prime Video, de met Netflix en Disney+ concurrerende streamingdienst van het Amerikaanse bedrijf. Via dat platform is exclusieve content als Tom Clancy’s Jack Ryan en Fleabag te zien.

Daarnaast kun je gebruik van Amazon Photos, de clouddienst waarbij je onbeperkt foto’s kunt opslaan en delen met anderen. Ook krijg je met Prime wat extraatjes op streamingwebsite Twitch. Zo krijg je onder andere maandelijks gratis games en ingame-content.

Launch-sales

Op dit moment zijn er scherpe launch-aanbiedingen op Amazon.nl. De Sony WH-1000MX3 is voor bijvoorbeeld 200 euro beschikbaar. Volgens ons de beste ANC-koptelefoon van dit moment. De Nintendo Switch is ook flink in prijs verlaagd en kost maar 250 euro. Ook de Microsoft Surface Go 10-inch is voor een stuk minder geld te verkrijgen. Nu maar 279,99 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000