Vertel je verhaal met Instagram Stories

© PXimport

Vertel je verhaal met Instagram Stories

Geplaatst: 17 oktober 2016 - 03:06

Aangepast: 24 november 2022 - 12:10

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Instagram heeft sinds kort een nieuw onderdeel: Stories. Althans nieuw, er zijn nogal wat mensen verbolgen over het feit dat de functie behoorlijk ‘geleend’ lijkt te zijn van concurrent Snapchat. Hoe dan ook, net als bij Snapchat is de werking van het nieuwe onderdeel niet direct voor iedereen duidelijk. Daarom bieden wij je een korte uitleg van Instagram Stories.

Wat zijn Instagram Stories?

Instagram Stories is kortgezegd een verzameling van foto’s en video’s die je in de afgelopen 24 uur hebt gemaakt, en die ook slechts 24 uur beschikbaar blijven. Het leuke aan Stories is dat je foto’s (met tekst) kunt gebruiken om, zoals de naam al suggereert, een verhaal te vertellen. De foto’s die je selecteert worden achter elkaar getoond in een soort van diavoorstelling, zodat je meer kunt dan met alleen één foto. Om de verhalen van anderen te zien, open je de Instagram-app op je smartphone en druk je bovenin op het rondje met daarin de profielfoto van de persoon wiens verhaal je wilt zien. Lees ook: Zo kun je je Instagram-account verwijderen.

Hoe maak je ze?

Het maken van een verhaal (de functie heet Stories, maar in het menu is het vertaald als Verhaal) is heel eenvoudig. Start Instagram, en veeg naar rechts. Je kunt nu een foto of video maken om aan je verhaal toe te voegen (zodra je de foto of video hebt gemaakt, kun je drukken op het pictogram met het vinkje om hem toe te voegen aan je verhaal). Wil je een al bestaande foto of video gebruiken, sleep dan naar beneden om een foto of video te selecteren die je in de afgelopen 24 uur hebt genomen. Wanneer je een foto hebt geselecteerd, dan kun je naar links en rechts vegen om filters toe te passen. Bovenin kun je op het kwastje drukken om te tekenen of op het tekstpictogram om tekst toe te voegen. Druk op het vinkje om de foto/video toe te voegen aan je verhaal. Doe dit voor alle foto’s die je wilt toevoegen.

Stories bewerken of verwijderen


Stories hoef je niet te publiceren, zodra je een foto hebt toegevoegd, bestaat je verhaal. Denk je nu: oeps, ik probeerde maar wat … geen zorgen, je kunt eenvoudig foto’s verwijderen.

Druk op het rondje met je eigen gezicht om je verhaal te openen en veeg vervolgens naar boven. Niet alleen zie je nu wie jouw Story heeft gezien, maar je kunt ook individuele foto’s verwijderen door de foto te selecteren en te drukken op het pictogram met de prullenbak.

Druk je linksboven op het pictogram met het tandwiel, dan kun je ook nog aangeven wie je verhalen mogen zien en wie er mag reageren.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000