Verander het uiterlijk van Windows met nieuwe thema's

Verander het uiterlijk van Windows met nieuwe thema's

Geplaatst: 29 september 2023 - 07:27

Dirk Schoofs

Thema’s passen de achtergrond, de kleuren en de geluiden op de pc in één keer aan. Voor Windows 11 zijn er heel veel gratis thema’s beschikbaar om je computer een persoonlijke toets te geven. Bovendien kun je geweldige verborgen thema’s tevoorschijn halen.

Stap 1: Thema uit de Store

Ook Windows 11 komt met standaardthema’s waartussen je gemakkelijk kunt wisselen. Open met Windows+I de Instellingen. Selecteer Persoonlijke instellingen in de zijbalk en kies de categorie Thema’s. Daarna vouw je het onderdeel Huidig thema uit om de lijst met alle beschikbare thema’s weer te geven. Alle thema’s die je aan Windows 11 toevoegt, komen in dit themabeheerscherm. Selecteer het gewenste thema en Windows 11 past het meteen toe. Hier staat ook de knop Bladeren door thema’s om extra thema’s in de Microsoft Store te vinden. Kies daar een thema dat je interesseert en gebruik de knop Downloaden om het binnen te halen. Vervolgens klik je op de knop Openen om terug te schakelen naar het themabeheerscherm.

Verander het uiterlijk van Windows met nieuwe thema's-65036806

Vanuit het themabeheerscherm kun je de Microsoft Store aanspreken.

Stap 2: Thema's van derden

Behalve de Microsoft Store zijn er nog veel thema’s te vinden op allerlei internetbronnen zoals Themepack.Me, WindowsThemePack en Themes10.win. Bekijk de verschillende categorieën en download het thema-pack dat je wilt hebben. Dubbelklik op het gedownloade bestand en als Windows 11 dit thema niet automatisch toepast, probeer het dan handmatig te activeren via het themabeheerscherm.

Verander het uiterlijk van Windows met nieuwe thema's-65036789

De thema’s zijn ook nog eens thematisch geordend.

Stap 3: Verborgen thema’s

Heb je Windows 11 versie 22H2 of hoger, dan kun je via een hack in het register enkele verborgen thema’s ontgrendelen. Om te weten welke Windows-versie je hebt, typ je in het zoekvak winver en druk je op Enter. Let op als je het register aanpast. Om de verborgen onderwijsthema’s in te schakelen, druk je op Win+R om het vak Uitvoeren te openen. Daarna typ je regedit en je selecteert OK. In de Register-editor ga je naar HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\current\device. Klik met de rechtermuisknop op de apparaatsleutel (device) aan de linkerkant en selecteer Nieuw / Sleutel. Geef de nieuwe sleutel de naam Education. Klik met de rechtermuisknop op de Education-sleutel en selecteer Nieuw / DWORD (32-bits)-waarde. Geef de nieuwe waarde aan de rechterkant van het venster de naam EnableEduThemes en druk op Enter. Dubbelklik op de EnableEduThemes, typ 1 in het veld Waardegegevens en selecteer OK. Sluit het Windows-register en start de pc opnieuw op. Daarna vind je de nieuwe educatieve thema’s in het themabeheerscherm.

Verander het uiterlijk van Windows met nieuwe thema's-65036793

Dit is een van de verborgen educatieve thema’s.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000