Test: multiroom-audiosysteem van Raumfeld

© PXimport

Test: multiroom-audiosysteem van Raumfeld

Geplaatst: 20 oktober 2016 - 06:56

Aangepast: 14 december 2022 - 14:42

Redactie Computer!Totaal

Ongeveer 10 jaar geleden is de markt op zijn kop gezet met multiroom-audiosystemen. Het was toen nog niet helemaal nieuw. Inmiddels zijn er diverse fabrikanten die multiroom-audiosystemen produceren waaronder href="https://www.teufelaudio.nl/wifi.html">Raumfeld</a>.

Vrij uitgebreid en anders dan anders

Raumfeld valt onder de Teufel-groep. De twee partijen hebben krachten gebundeld om zo beter de streamingmarkt te kunnen bedienen. Teufel maakt de speakers, Raumfeld het streaminggedeelte. Het productgamma van Raumfeld is vrij uitgebreid en anders dan anders. De Duitsers gebruiken als basis een gewone speaker en verwerken daar een versterker en streamingapparaat in. Het zijn dus meestal geen kleine melkpakjes waar toch veel bas uit moet komen. De Raumfeld Stereo M en Stereo L zijn de twee grootste modellen. De L is een set met twee vloerstaanders, de M is een paar boekenplank-speakers. Geen kleine speakers, maar wel met een volle, groot geluid. Dan is er nog de One M en de kleine variant de One S, twee alles-in-één speakers. De Cube is een beetje een vreemde eend in de bijt: het is een design-setje van twee speakertjes dat doet denken aan een compacte versie van de Stereo M. Voor aan de tv zijn er de Cinebar en de Sounddeck.

Media has no description

© PXimport

Tenslotte heeft Raumfeld nog een los streamingapparaat, de Connector 2. En de Expand: een controller-unit met een wifi-toegangspunt erin. Alle Raumfeld-streamingapparaten ondersteunen high-res audio.

Wij zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld. De Stereo L en M klinken gewoon goed. De One M idem, dat is één van onze favorieten als het gaat om alles-in-één oplossingen gaat. De Cinebar kost wat tweaken met de subwoofer, maar ook die verrast.

De installatie is een duidelijk tien-stappenplan. Het kan niet echt fout gaan, maar vergt dus wel meer stappen dan Sonos of bijvoorbeeld Bluesound en HEOS. De app is duidelijk, maar kan her en der nog wel verbeterd worden. Het mist de intuïtieve bediening van Sonos (of in zekere zin Bluesound en HEOS). Waar het precies in zit, is lastig te zeggen. Wellicht komt het doordat er heel veel op één scherm staat.

9Score90

  • Pluspunten

  • Klinkt erg degelijk

  • Prijs is scherp

  • Gemakkelijke installatie

  • Minpunten

  • Stereo L en M zijn fors

  • De app is wat druk

BEZOEK DE RAUMFELD PAGINA VOOR MEER ARTIKELEN

1,0

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000