Sidebar Diagnostics - Systeemmonitor

© PXimport

Sidebar Diagnostics - Systeemmonitor

Geplaatst: 9 juli 2021 - 05:11

Aangepast: 25 november 2022 - 11:01

Dirk Schoofs

Veel mensen gebruiken hun computer als een auto zonder dashboard. Pas als hij extreem vertraagt of dreigt stil te vallen, gaan ze kijken wat er aan de hand is. Ervaren gebruikers die vanuit een ooghoek de systeemprestaties in de gaten willen houden, zullen blij zijn met Sidebar Diagnostics.

Wie nog met Windows Vista heeft gewerkt, herinnert zich de zijbalkgadgets die de prestaties van de machine in de marge van het scherm weergaven. Microsoft haalde die functie weg omwille van ernstige veiligheidsrisico’s. Wie deze metertjes terug op z’n scherm wil hebben, kan het gratis Sidebar Diagnostics downloaden op GitHub.

Metertjes

Dit hulpprogramma toont alle belangrijke systeemprestaties in een zijbalk zoals het processormodel, de huidige kloksnelheid, de temperatuur, het ventilatorgebruik, de totale processorbelasting en de belasting van de individuele kernen. Natuurlijk kun je ook het RAM-gebruik volgen, eventueel de belasting van de grafische processor en de upload- en downloadsnelheid van het netwerk. Sidebar Diagnostics gebruikt Open Hardware Monitor-code om alle benodigde gegevens te vinden.

Van ieder onderdeel kun je ook een grafiek opvragen.

© PXimport

Aanpasbaar

In plaats van al die informatie samen te persen in het systeemvak, toont deze tool de informatie op een duidelijke manier in een zijbalk, waarvan het uiterlijk in hoge mate aanpasbaar is. Zo kun je beslissen aan welke kant de balk moet komen, je bepaalt de mate van transparantie, de breedte en als je meerdere schermen gebruikt, geef je aan op welke monitor je dit dashboard wilt zien. Ben je in bepaalde informatie niet geïnteresseerd, dan kun je die metertjes verbergen.

Grafieken

Je kunt Sidebar Diagnostics vanuit het systeemvak openen of via de instellingen bepaalde sneltoetsen ingeven om deze zijbalk te openen, te sluiten of van kant te veranderen. En als je in het systeemvak met de rechtermuisknop op het pictogram van deze tool klikt, kun je de waarde van ieder onderdeel in grafiekvorm opvragen. Wat nog een beter beeld geeft van de prestaties in de tijd. Bovendien is het mogelijk om een waarschuwingssysteem te activeren voor het geval dat de cpu of de gpu te warm zou worden.

Conclusie

Sidebar Diagnostics is een stijlvolle systeemmonitor. Als je niet tevreden bent met de standaardinstellingen zijn er heel veel aanpassingen mogelijk. Bovendien kun je minder of meer details voor de modules weergeven of sommige modules gewoon uitschakelen.

6,0

Ons oordeel

Sidebar Diagnostics 3.5.8

Pluspunten

Aanpasbaarheid

Alle essentiële statistieken

Minpunten

Alleen links of rechts positioneren

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [www.tiny.cc/sidebar](https://www.tiny.cc/sidebar)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000