Nieuwe Windows 10-build toont vernieuwde Mail- en Agenda-app

Er is een nieuwe build van Windows 10 opgedoken waarin de Agenda- en Mail-app te zien zijn. Build 10051 is nog niet te downloaden voor gebruikers, maar is inmiddels uitgelekt op internet.

De nieuwe Mail- en Agenda-apps zien er grotendeels hetzelfde uit als de rest van Windows 10, dus inmiddels zal het uiterlijk geen verrassing zijn. De belangrijkste UI-aspecten zijn dan ook de strakke layout met grote knoppen die vooral voor touch geschikt zijn.

Kale layout

Volgens The Verge, die de apps gebruikte, zijn de apps vooral erg kaal gehouden wat layout betreft. Er zitten echter nog meer dan genoeg opties in om het programma aan te passen.

Touch

De apps ondersteunen onder andere touch-gebaren. Zo kun je op een email naar rechts swipen om de mail met een vlaggetje te markeren, of naar links om een mail te verwijderen. Je kunt die gebaren ook zelf configureren naar wat je zelf fijn vindt.

Meerdere accounts

Het is in de apps ook mogelijk om meerdere accounts te ondersteunen. Zo kun je Google- of Exchange-accounts aan de Mail-app koppelen, en kun je ook je Google-agenda aan de Agenda-app hangen. Dat was niet het geval in de app voor Windows 8.1, wat veel Google-gebruikers een gemis vonden.

Verschillende apps

Op dit moment moet je de apps nog los van de andere Mail- en Agenda-apps gebruiken. Op dit moment moet je de app naast de standaard Mail-app gebruiken die ook in de Windows Store te vinden is, dus dat kan wat verwarrend zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten