'Minder gratis muziek op Spotify vanaf 2016'

© PXimport

'Minder gratis muziek op Spotify vanaf 2016'

Geplaatst: 11 augustus 2015 - 06:17

Aangepast: 24 november 2022 - 11:32

Redactie ID.nl

Spotify zal minder muziek gratis beschikbaar maken. Een deel van de muziek die aangeboden wordt zal alleen beschikbaar zijn voor de gebruikers met een Premium-abonnement, zo zeggen bronnen. De veranderingen zullen pas in 2016 doorgevoerd worden.

De bronnen zeggen dat de muziekindustrie waarschijnlijk druk heeft uitgeoefend op de muziekaanbieder, waardoor Spotify minder muziek gratis moet gaan aanbieden. Het gratis luisteren met reclames zal nog wel blijven bestaan maar er gaat meer muziek achter slot en grendel. Spotify-gebruikers met een Premium-account zullen nog wel van alle muziek kunnen genieten. Lees ook: Checklist Spotify: De juiste apparatuur voor je online muziek.

Veranderingen pas in 2016

Voorlopig kunnen gebruikers met een gratis account waarschijnlijk nog wel gewoon genieten van de meeste albums en nummers. De veranderingen zullen volgens de bronnen pas begin 2016 worden doorgevoerd. Daarnaast zou het ook kunnen dat muziek tijdelijk achter een slot komt, dat populaire albums maar een bepaalde tijd beschikbaar zouden kunnen worden voor mensen met een gratis account of dat er dan maar een aantal nummers van het album te beluisteren zijn zonder Premium-account.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten