Waarom muziek shuffelen in Spotify makkelijker wordt

© PXimport

Waarom muziek shuffelen in Spotify makkelijker wordt

Geplaatst: 20 augustus 2022 - 11:39

Aangepast: 25 november 2022 - 11:45

Justin Doornekamp

Muziek shuffelen is momenteel een ramp in Spotify, maar dat gaat in de komende weken veranderen. Er komt een speciale shuffleknop voor iedereen die nummers in een willekeurige volgorde wil luisteren. Dit zal muziek shuffelen in Spotify makkelijker maken.

Eind vorig jaar voerde Spotify een radicale verandering door aan de streamingdienst: de shuffleknop bij albums werd verwijderd na een verzoek van zangeres Adele. “We maken onze albums niet zonder reden met zoveel zorg en denken ook niet voor niets na over de liedjesvolgorde. Onze kunst vertelt een verhaal en die verhalen moeten beluisterd worden zoals ze bedoeld zijn”, zo stelde Adele destijds op Twitter. 

Twee knoppen

Spotify komt nu echter op de beslissing terug en wil een middenweg bieden voor degenen die alsnog muziek willen luisteren in een willekeurige volgorde. Zo komt er in de komende weken voor betaalde leden naast de afspeelknop een separate shuffleknop in de iOS- en Android-versie van de app. Voor de desktopversie van Spotify verandert er niets: op een pc kon je altijd al blijven shuffelen.

Spotify hoopt met deze keuze vooral wat duidelijkheid te scheppen voor luisteraars. Want hoewel de shuffle-optie vorig jaar verdween uit de mobiele apps van Spotify, bleef het met een omweg altijd mogelijk om muziek in een willekeurige volgorde af te spelen. Het is weliswaar geen optie meer bij het album, maar na het aanklikken van een willekeurig nummer verschijnt de optie weer wel.

Waarom muziek shuffelen in Spotify makkelijker wordt-15082296

© CIDimport

Andere grote streamingdiensten, waaronder Apple Music en Amazon Music, hebben al twee aparte afspeel- en shuffleknoppen en Spotify kon niet langer achterblijven, zeker niet na de kritiek op de huidige, onduidelijke afspeelknop in de mobiele apps. 

Niet voor gratis leden

De aparte shuffleknop zal niet beschikbaar zijn voor gratis Spotify-gebruikers, omdat het met een gratis abonnement helemaal niet mogelijk is om nummers in chronologische volgorde te beluisteren. Wil je dus zelf de volgorde van nummers bepalen, dan moet je een abonnement nemen. 

Andere wijzigingen

Spotify is al een tijdje aan het kijken naar manieren om te blijven innoveren, onder meer door nieuwe functies te lanceren. Spotify Curators is het nieuwste wapenfeit, waar luisteraars zelf aan de knoppen zitten. Verschillende luisteraars krijgen nu de kans zelf afspeellijsten te maken die vervolgens door Spotify gepusht worden.

Eerder schreven we overigens ook een artikel voor het oplossen van veelvoorkomende Spotify-problemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000