Je Spotify-muziek in Apple Music met STAMP

© PXimport

Je Spotify-muziek in Apple Music met STAMP

Geplaatst: 5 augustus 2015 - 09:53

Aangepast: 14 december 2022 - 15:20

Niels van der Helm

Met de komst van Apple's muziekdienst kan het zijn dat je over wil stappen van Spotify naar Apple Music, maar toch je eerder gedownloade muziek mee wil nemen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Nu Apple een eigen muziekdienst heeft, wil je het misschien eens van dichtbij bekijken. Maar als je al Spotify-gebruiker bent, is het een beetje dubbelop. Het is op je pc of Mac met het programma STAMP gelukkig heel makkelijk om je muziek over te zetten van Spotify naar Apple Music. Hier zijn echter wel een aantal randvoorwaarden aan verbonden. Zo moet je de nieuwste versie van iTunes hebben en moet het exporteren plaatsvinden in Google Chrome. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

Als je aan deze randvoorwaarden voldaan hebt, kun je beginnen met het overzetten van de bestanden. De eerste stap die je moet zetten om je Spotify-muziek naar Apple Music te brengen, is de muziek die op dit moment in je Spotify staat te exporteren als een CSV-bestand. Dit kun je doen door naar Exportify te gaan en in te loggen met je Spotify-account. Als je ingelogd bent, zie je een lijst met de beschikbare playlists. Klik op Export om een afspeellijst te exporteren, of op Export all om al je playlists in één keer te downloaden.

STAMP

Nadat alles geëxporteerd is, heb je de tool STAMP (Spotify to Apple Music Playlist) nodig. Bij de gratis versie van STAMP kun je maximaal tien liedjes gelijktijdig overzetten. Voor ongeveer vijf euro kunnen er meer nummers gelijktijdig verplaatst worden. Let er wel op dat het overzetten van grote playlists een flinke tijd kan duren. Voorlopig is het alleen nog mogelijk om je muziek met STAMP over te zetten vanuit Spotify naar Apple Music. Als je browser aangeeft dat er mogelijk gevaarlijke software in het spel is, kan Virus Total je geruststellen.

© PXimport

Met STAMP kun je je Spotify-playlists overzetten naar Apple Music.

Controleer voordat je het CSV-bestand inlaadt in STAMP of je de nieuwste versie van iTunes hebt en of je het programma open hebt staan. Zorg er ook voor dat de taal van iTunes (al is het maar voor even) ingesteld staat op Engels, anders wil het overzetten niet lukken. Vergeet niet bij zowel iTunes als Apple Music in te loggen met hetzelfde account.

Log nu in op STAMP met je Spotify-account. Onder de kop Toegankelijkheid (Accessibility) vind je het CSV-bestand waarin al jouw muziek geregistreerd staat. Open het CSV-bestandje door aan de linkerkant van het scherm op het tabblad CSV te klikken. Vervolgens kan je het CSV-bestand vanuit je computer in het grote scherm slepen. Klik op Parse om het het overzetten van je afspeellijst te beginnen. Als alle muziek is overgezet, worden de geïmporteerde nummers in het tabje My Music in Apple Music toegevoegd.

© PXimport

Inloggen, CSV-bestand inladen en afwachten maar.

Afspeellijsten terugkrijgen

Bij het overzetten van de muziek vanuit Spotify naar Apple Music vervallen helaas wel de afspeellijsten die je eerder gecreëerd had in Spotify. Die zijn op twee manieren terug te krijgen. Uiteraard kan je deze handmatig zelf gaan maken in Apple Music, zoals je dat ook met nieuwe muziek zou doen. Een andere mogelijkheid is om het verplaatsen van de muziek in fases te doen. Wanneer je op deze manier te werk gaat, kan je gemakkelijk afspeellijsten herkennen. De muziek is namelijk te sorteren op datum. Als je de muziek op datum geselecteerd hebt, kan je in één oogopslag terugvinden welke nummers eerder een afspeellijst vormden in Spotifty.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten