In 3 stappen twee Word-documenten vergelijken: zo doe je dat

In 3 stappen twee Word-documenten vergelijken: zo doe je dat

Geplaatst: 15 mei 2024 - 08:33

Dirk Schoofs

De handigste manier in Word om de verschillen te zien tussen twee documentversies is door gebruik te maken van de optie Wijzigingen bijhouden. Helaas staat deze optie soms niet aan en dan sta je voor een voldongen feit. Word heeft dan toch nog een andere slimme optie om twee documenten te vergelijken.

0

Powered by

logo

Stap 1: A naast B

Open het document in Word en ga naar het tabblad Controleren. Daar staat de knop Vergelijken. Kies nogmaals de optie Vergelijken, twee versies van een document vergelijken. In de pop-up die verschijnt, navigeer je naar document A door in het vak Oorspronkelijk document op de optie Bladeren te klikken. Document B selecteer je in het vak Gereviseerd document.

Klik op de knop Meer zodat de geavanceerde opties om te vergelijken zichtbaar worden. Hier kun je aanduiden waar Word tijdens de vergelijking wel of geen rekening mee moet houden. Als je bijvoorbeeld accepteert dat het document A anders is opgemaakt dan document B, dan haal je het vinkje bij Opmaak weg.

Onderaan bij Wijzigingen weergeven in houd je het best de standaardinstelling Nieuw document. Op die manier laat je de vergeleken bestanden onaangeroerd en zal het resultaat een nieuw document zijn. Klik op OK om te bevestigen.

In 3 stappen twee Word-documenten vergelijken: zo doe je dat-Xw9ypdYxRTyIe_NegDPrCw

Waar moet Word tijdens de vergelijking rekening mee houden?

Stap 2: Het vergelijkscherm

Er verschijnt een soort dashboard dat in het begin veel te vol staat. In de linkerkolom kun je snel navigeren door op de kopjes te klikken. Dat is handig als het om een erg lang document gaat. Is dat niet het geval, dan verberg je deze kolom beter door op het kruisje te klikken. Daarnaast staat de lijst met de revisies. De kolom daarnaast toont de aanpassingen in rood. De tekst die werd vervangen, is doorgehaald en daarnaast staat de tekst die in de plaats komt. In de rechterkolom zie je zowel tekst A als tekst B. Als je in een van die drie vakken scrolt, dan scrollen de andere vakken mee.

In 3 stappen twee Word-documenten vergelijken: zo doe je dat-BkXVYTMBRmKXxwAGM4kEiQ

Het vergelijkscherm ziet er in het begin overdonderend uit.

Stap 3: Accepteren of weigeren

Klip met rechts op zo’n gemarkeerde aanpassing te klikken om de aanpassing te accepteren of te weigeren. Op die manier loop je door de tekst. In de marge van de tekst staat ook een verticaal lijntje dat de regel van de wijziging aangeeft. Door hierop te klikken, kun je de bijgehouden wijzigingen weergeven of verbergen.

In 3 stappen twee Word-documenten vergelijken: zo doe je dat-JPdh1CszSliZZvYL4bkk3Q

Welke aanpassingen wil je behouden en welke wil je weigeren?

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten