Hou je aan je goede (sport)voornemens met deze apps

© CIDimport

Hou je aan je goede (sport)voornemens met deze apps

Software

Geplaatst: 2 januari 2015 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:42

Redactie

De eerste weken van januari zit de sportschool altijd bomvol. Aan het eind van de maand is 'ie weer volledig verlaten. Die goede voornemens die jullie nu vast allemaal hebben zijn helaas snel verbroken, met 'meer sporten' voorop. Gelukkig zijn er meer dan genoeg apps én gadgets die sporten weer leuk maken. Zo hou je je aan je goede voornemen om meer te sporten!

Volgende week behandelen we weer een aantal nieuwe apps die je helpen je aan je goede voornemen te houden. We horen daarbij ook graag wat jullie goede voornemens zijn, zodat we jullie daar ook via de smartphone en de computer mee kunnen helpen. Laat een reactie achter, of reageer op Facebook.

Je kunt beginnen met Google Fit, de standaard fitness-app voor Android-toestellen. Met Google Fit kun je jezelf fitnessdoelen opstellen, maar ook 'gewone' bewegingsdoelen, zoals een bepaald stappen dat je iedere dag minimaal wil zetten. Google Fit houdt dat bij door de bewegingen van je smartphone, of, als je er één hebt, van je smartwatch.

© CIDimport

Andere sporten

Als je niet zoveel zin hebt om te rennen, maar wel graag op een andere manier aan je beweging komt, gebruik dan Workout Trainer. Daarin staan tientallen, misschien wel honderden oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Dat gaat van stretchen en gewichtheffen tot aan yoga-poses, dus wat je ook zoekt, je kunt het er vast in vinden. Workout Trainer is gratis voor Android en iOS.
 

Download voor Android:Download voor iOS:

© CIDimport

© CIDimport

 

Voor Windows Phone

Ook voor Windows Phone-gebruikers zijn er genoeg sport-apps. Een van onze favorieten daarvoor is Gym Pocketguide, een complete bibliotheek met fitness-oefeningen voor in de sportschool. Daarmee leer je op de juiste manier hoe je met die ingewikkelde apparaten om moet gaan en hoe je het beste schema voor jezelf kan opstellen. Aanrader!

© CIDimport

Maak het sporten leuk met Zombies, Run!

Als je sporten gewoon saai vindt (en dat is helemaal niet gek!) dan kun je er ook een spelletje van maken. Onze favoriete manier om dat te doen is met de game Zombies, Run! voor Android en iOS (E 3,99). Dat is een fitness-manager waarmee je jezelf in stapjes langer leert rennen, maar dan op een leuke manier. Het is namelijk een zombie-survival-game. Via radio-uitzendingen hoor je hoe er een zombie-uitbraak in je stad is gekomen, en dan moet je RENNEN WANT ZE ZITTEN ACHTER JE AAN! Je kunt er je eigen muziek in zetten, die tijdens het rennen sporadisch wordt onderbroken voor breakings-news-radiouitzendingen en meer motiverend plezier. Nu heb je tenminste een reden om te gaan rennen.
 

Download voor Android:Download voor iOS:

© CIDimport

© CIDimport

 

Wearable gadgets

Bij een goed voornemen hoort natuurlijk ook een een goede gadget. 2014 was het jaar van de wearables, er zijn dan ook meer dan genoeg draagbare polsbandjes en horloges die je kunnen helpen bij deze taak. Als je een wearable zoekt die vooral geschikt is voor fitness, zijn er weinig dingen beter dan de FitBit. Deze wearable is speciaal gericht op sporten, en heeft een flink aantal functies die je sessie veel interessanter maken. De bijbehorende app geeft je via het oled-schermpje aan hoe veel je al hebt gelopen, hoe het met je doelen staat, en talloze andere stukjes informatie zoals je hartslag en het aantal stappen dat je zet. Tel daarbij op dat de accu ruim een week mee gaat en dat hij water- en stofdicht is en je hebt een perfecte fitnesshulp.

Smartwatch
Als je dat geld niet wil uitgeven aan een wearable die alleen maar voor sporten is bedoeld, kun je ook denken aan een volledige smartwatch. Android Wear-smartwatches zoals de LG G Watch hebben veel ingebouwde functies voor sport, zoals een stappenteller en een koppeling aan Google Fit. Bovendien is de G Watch nu niet eens meer zo heel duur, dus kun je een goed fitness-horloge combineren met de kracht van Android Wear.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000