Gezonder eten met MyFitnessPal

© PXimport

Gezonder eten met MyFitnessPal

Geplaatst: 19 april 2019 - 06:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie

Wil je bewuster eten? Bijvoorbeeld omdat je wat kilo’s wilt verliezen of omdat je meer inzicht wilt in wat je precies eet. MyFitnessPal is een handige app om calorieën te tellen, sportactiviteiten bij te houden én ingrediënten of zelfs volledige gerechten te ontleden in koolhydraten, vetten en eiwitten.

Profiel aanmaken

De MyFitnessPal-app is gratis en voor Android en iOS beschikbaar. Open de app-store van je platform en zoek op de naam van de applicatie. Installeer hem op je smartphone en tik vervolgens op Aanmelden om een account aan te maken. Dat kan met je e-mailadres of Facebook-account. Je moet ook je doel opgeven: Afvallen, Huidige gewicht behouden of Aankomen. Vervolgens krijg je nog wat meerkeuzevragen voorgeschoteld over je bewegingsniveau. Ten slotte voltooi je je profiel door je lengte, gewicht en streefdoel in te geven.

Calorieën tellen

Afhankelijk van je doel, je huidige gewicht en je streefgewicht berekent MyFitnessPal je dagelijkse calorieëndoel. Vervolgens is het jouw taak om alles wat je eet te tracken. Dat kan gelukkig heel eenvoudig: tik onderaan op het plusteken en kies vervolgens Voedingsmiddel. Selecteer een maaltijd: Ontbijt, Middageten, Avondeten of Tussendoortjes en typ vervolgens de beginletters van je voedsel. Bijvoorbeeld: Granny Smith. In de database zitten meer dan 6 miljoen voedingsmiddelen! De app herkent ook merken of volledige gerechten. Je kunt dus ook Danone Griekse Yoghurt kiezen. Als je op een specifiek product tikt, krijg je alle voedingswaarden te zien: de calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. De hoeveelheden pas je makkelijk aan.

© CIDimport

Sportprestaties en gewicht

© CIDimport

Ook je sportprestaties en de hoeveelheid water die je dagelijks drinkt, kun je makkelijk opslaan. Hiervoor tik je op het plusteken centraal onderaan en kies je Water of Beweging. Draag je een activity-tracker of smartwatch? Die kun je via Meer / Apps & Toestellen koppelen zodat verbrande calorieën automatisch in je overzicht terechtkomen. Ook je huidig Gewicht kun je dagelijks of wekelijks toevoegen. Op die manier krijg je na enkele weken of maanden een mooie curve te zien via de knop Voortgang. Desgewenst kun je je doelen na een tijdje bijstellen via Meer / Doelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000