Zo maak je een persoonlijke afspeellijst voor je workout

© PXimport

Zo maak je een persoonlijke afspeellijst voor je workout

Geplaatst: 15 augustus 2020 - 05:59

Aangepast: 14 december 2022 - 13:06

Justin Doornekamp

Spotify maakt geregeld gepersonaliseerde afspeellijsten op basis van jouw muzieksmaak. Zo krijg je iedere week een Discover Weekly voorgeschoteld die rekening houdt met de muziek die je recent hebt afgespeeld, terwijl Release Radar je inzicht geeft in nieuwe nummers die jij leuk zou kunnen vinden. Nu is er een nieuwe optie, waarmee je een gepersonaliseerde soundtrack voor je workout kunt creëren.

De nieuwe gepersonaliseerde afspeellijst, genaamd Soundtrack Your Workout, vind je niet automatisch binnen de Spotify-app. Je moet eerst deze microsite bezoeken.

Log in met je Spotify-account. Daarna word je doorverwezen naar een pagina waar je diverse vragen krijgt voorgeschoteld over onder meer het type sportoefeningen dat je wilt doen. Ga je bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of dansen? Geef ook aan hoe lang je wilt sporten en met wie je gaat sporten: met je kinderen, alleen of met je partner? Hoe intens moet de workout zijn en wat is je stemming?

© PXimport

Genres

Geef dan nog even aan of je alleen muziek of alleen podcasts in je lijst wil terugvinden (of een mix van allebei) en of er ook nummers in mogen staan die als “explicit” worden bestempeld.

Tot slot kies je één of twee genres voor je afspeellijst, bijvoorbeeld rock, hip-hop, pop of metal. Er zijn acht genres beschikbaar, maar je kunt er slechts twee kiezen. Dit komt de diversiteit van je afspeellijst niet altijd ten goede. Bovendien missen we wat genres als dance, R&B of reggae.

Wil je je antwoorden toch nog aanpassen, klik dan op één van de zes bolletjes onderaan de webpagina om terug te gaan naar een specifieke vraag. Is het helemaal naar je zin, geef dan een naam aan je afspeellijst en druk op Soundtrack your Workout. Op basis van je antwoorden op de vragen, schotelt Spotify je nu een gepersonaliseerde afspeellijst voor. Uiteraard wordt je eigen muzieksmaak hierin meegenomen.

Door op Listen now te drukken, word je naar de Spotify-app gebracht en daar zie je je afspeellijst staan.

Je kunt de vragen altijd opnieuw beantwoorden, om een nieuwe afspeellijst te creëren voor bijvoorbeeld andere sportsessies. Deze playlists worden apart opgeslagen in je Spotify-app.

© PXimport

Sportmuziek populair

Spotify merkt op dat de streamingdienst vaak wordt gebruikt tijdens het sporten, vooral door jonge gebruikers. Door de coronacrisis is dit alleen nog maar verder toegenomen, waarbij alleen al in de afgelopen twee maanden een miljoen workout-gerelateerde afspeellijsten werden gemaakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000