Maak een online dagboek met Day One

© PXimport

Maak een online dagboek met Day One

Software

Geplaatst: 12 maart 2019 - 15:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie

Wil je speciale momenten vereeuwigen voor later? Een papieren dagboek is een beetje oubollig, dus voor wie met de tijd mee wil, zijn er digitale varianten. Day One bijvoorbeeld. Dankzij deze gebruiksvriendelijke app kun je in een handomdraai unieke belevenissen, specifieke gedachten of grappige quotes vastleggen voor later. Een app om te koesteren…

Stap 1: App downloaden

De Day One-app is volledig gratis en zowel voor Android als iOS beschikbaar. Open Google Play of de App Store en ga op zoek naar de applicatie. Installeer ‘m op je smartphone en je kunt onmiddellijk aan de slag. Om de toepassing op meerdere apparaten te kunnen gebruiken, raden we je aan een gratis account aan te maken. Druk daarvoor op het tandwieltje aan de rechterbovenhoek, kies voor Log in / New user en geef je e-mailadres op. Pas nadat je op de link in je mailbox geklikt hebt, kies je een sterk wachtwoord. Ga verder met Bewaar. De app vraagt je ook nog of het je locatie mag gebruiken. Iets wat wel handig is, want dan kun je later op basis van locatie naar je vastgelegde herinneringen kunt zoeken.

Stap 2: Herinneringen vastleggen

Om een leuke activiteit, mijmering of notitie vast te leggen, volstaat het om de app te openen en op het grote plusteken te tikken. Je kunt dan onmiddellijk beginnen met typen. Met de knoppen net boven je toetsenbord kun je onder andere de camera oproepen, je huidige locatie of de actuele temperatuur toevoegen of de tekst opmaken met citaten, vette of cursieve tekst. Zodra je klaar bent, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek. Heb je een poosje Day One-gebruikt? Via de knoppen helemaal onderaan kun je op basis van tekst, foto, locatie of dag bepaalde fragmenten opnieuw opzoeken.

© CIDimport

Stap 3: Extra instellingen

De mogelijkheden van Day One zijn ontzettend uitgebreid. Zo kun je onder meer reminders instellen. Tik op het tandwieltje om naar de Instellingen te navigeren en scrol daarna door de lijst tot je Notifications & Reminders tegenkomt. Hier kun je bijvoorbeeld instellen dat de app je elke dag op een specifiek uur herinnert om een berichtje toe te voegen. Een andere handige instelling is Passcode & Biometrics waarmee het mogelijk is om een toegangscode voor de app in te stellen. Je wilt natuurlijk wel je persoonlijke hersenspinsels privé houden, toch?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000