Haal meer uit Google Maps

© PXimport

Haal meer uit Google Maps

Geplaatst: 5 juli 2017 - 03:13

Aangepast: 24 november 2022 - 12:36

Niels van der Galiën

Google Maps is niet alleen populair bij gebruikers van Google's besturingssysteem. Met een vijfde plek in de ‘top gratis’-lijst van Apple is de app ook populair onder iOS-gebruikers. Als eigenaar van een smartphone open je de navigatie app waarschijnlijk regelmatig, hier vijf Google Maps-tips om nog meer uit Maps te halen.

Tip 1 - Plaatsen

Google Maps voegt automatisch de vaak gebruikte locaties thuis en werk toe. Na een verhuizing of carrièreswitch verander je deze locaties onder ‘Mijn Plaatsen’ in het menu (Menu / Mijn Plaatsen / Gelabeld). Eén tabje verder maak je zelf lijstjes met opgeslagen plaatsen.

Tip 2 – Offline gebieden

Als je vooraf weet dat je een gebied gaat bezoeken zonder (snelle) internetverbinding, dan download je de kaarten vooraf. Deze optie komt ook van pas bij het sparen van je internetbundel.

Een gebied downloaden doe je door op een plaats te zoeken en het menu te openen (witte balk onderaan de pagina). Nadat je op downloaden hebt gedrukt, selecteer je het te downloaden gebied door middel van in- en uitzoomen.

Tip 3 - Auto terugvinden

Haal meer uit Google Maps-15082296

© CIDimport

Iedereen kent het wel: auto geparkeerd, maar waar ook alweer? Dat probleem verdwijnt met deze functie van Google Maps. Spring naar je huidige locatie en tik deze aan. In het menu dat verschijnt, selecteer je Instellen als parkeerlocatie.

Als je voornemens bent deze functie te gebruiken op drukke plekken is een goede GPS-fix een vereiste. Voor het terugvinden van je auto in een parkeergarage is dit onderdeel van Maps waarschijnlijk niet zo nuttig.

Tip 4 – Verken je omgeving

Na het openen van Maps verschijnt er gelijk een knop met ‘je omgeving verkennen’ – afhankelijk van het zoom-niveau verschilt deze tekst. Met deze functie zoek je naar nuttige plaatsen in de buurt.

Op basis van het geselecteerde tijdstip worden verschillende categorieën getoond. ’s Ochtends geeft Maps de voorkeur aan bakkerijen en cafés, terwijl ’s avonds verschillende soorten restaurants en bars getoond worden. Filteren gaat op basis van 5-15 minuten wandelen of 10-20 minuten rijden.

Als je opzoek bent naar (bijvoorbeeld) een restaurant kan je dit gewoon invoeren in de zoekbalk. Google doet dan een aantal suggesties in de buurt. Andere zoektermen die Maps begrijpt zijn onder meer: pinautomaat, café, parkeergarage en benzinestation.

Tip 5 – Verschillende perspectieven

Zoomen doe je in Google Maps op de manier die je gewend bent van je telefoon – beweeg twee vingers naar elkaar toe of van elkaar af. Het draaien van de kaart had je waarschijnlijk ook al uitgevogeld – plaats twee vingers op de kaart en maak een draaiende beweging.

Een 3D-weergave van de kaart is ook mogelijk. Door met twee vingers tegelijkertijd naar beneden te slepen kom je in deze modus terecht. Deze weergave is nog niet op alle plekken beschikbaar.

Naast perspectief en kaartsoort veranderen, kun je ook nog extra gegevens op de kaart tonen. Onder dezelfde knop als de kaarttypes vind je de knoppen 'Openbaar vervoer', 'Fietsen' en 'Verkeer'. De functies van deze knoppen spreken voor zich; ze tonen belangrijke punten in het openbaar vervoer, fietspaden en verkeersdrukte.

Haal meer uit Google Maps-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten