Google toont slimme assistent en Home-hub

Google zet een nieuwe stap op het gebied van persoonlijke assistenten en domotica. De nieuwe Google Assistent die het bedrijf op de I/O-conferentie aan het publiek toonde, heeft één dikke streep voor op de concurrentie van Apple en Microsoft: vervolgvragen.

In plaats van losse vragen en kreten zoals je gebruikt bij Siri en Cortana, kan de nieuwe Google-assistent - die dit keer eens niet onder een vrouwennaam door het leven hoeft te gaan - daadwerkelijk een gesprek voeren. Daardoor kun je niet alleen tickets boeken voor een film zonder ook maar een knop aan te raken, maar kun je meteen vragen hoe goed de film is en hoe je bij de bioscoop komt. De assistent snapt dat je volgende vragen over de eerste gaan, en onthoudt waar het gesprek over ging.

 

Google Home

 

De nieuwe Google-assistent is naadloos geïntegreerd in Google Home, een domoticahub die je het leven nog makkelijker moet maken. Home kan veel basale taken uitvoeren die je verwacht van een thuishub: lichten en de thermostaat bedienen, deuren op slot doen, eten bestellen.

Daarbij is het belangrijkste wapenfeit dat je je handen in je broekzakken kunt laten. Google's assistent werkt net zo goed met spraakbesturing, die volgens Google zo goed is door de jarenlange ervaring op het gebied van vertaling en zoeken op internet.

En natuurlijk is Google als zoekmachine ook aanwezig. Het weer, beurskoersen, triviale weetjes: Google weet er wel raad mee, en Google Home zorgt ervoor dat je niet eens meer je telefoon of laptop hoeft te gebruiken om bij de informatie te komen.

Google Home komt later dit kalenderjaar op de markt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000